окт. 01 2013

Пътни полицаи от ОД МВР-Ловеч завоюваха 4-то място в отборното класиране на 21-то издание на Националното състезание „Пътен полицай на годината”

Прочетено1983пъти

Pokucai110132От 27 до 29 септември в гр.Видин се проведе 21-то издание на Националното състезание „Пътен полицай на годината”.

Отборът на ОД МВР-Ловеч  в състав Николай Николов и Йордан Петков завоюва четвърто място в отборното класиране.

В надпреварата взеха участие по един мъжки отбор от СДВР и 28-те областни дирекции на МВР в страната. Всеки отбор е съставен от двама полицаи, които работят по контрола на пътното движение. В продължение на два дни участниците в надпреварата мериха сили в няколко дисциплини – решаване на тестове за познаване на нормативната база по безопасността на движението и полицейската дейност, теоретичен и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП, стрелба с късо оръжие и майсторско управление на автомобил и мотоциклет.

Pokucai110134Първо място в дисциплината теория и практика по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие спечели Стоян Атанасов от ОДМВР-Габрово, а второто място си поделиха колегите му Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово и Николай Стойчев от ОДМВР-Сливен. Трети в тази дисциплина стана Николай Николов от ОДМВР-Ловеч.
В дисциплината решаване на теоретичен тест от служебната дейност на пътна полиция първи е  Людмил Ценков от ОДМВР-Враца;  най-добър при стрелба с пистолет – Стоян Атанасов от ОДМВР-Габрово ; в дисциплината майсторско управление на мотоциклет първото място спечели Методи Колибарски от ОДМВР-Благоевград;  най-добър при майсторско управление на автомобил беше Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян.

Pokucai110133Призьори в индивидуалното генерално класиране:
Първо място и носител на титлата „Пътен полицай на годината-2013” е Момчил Цветанов Григоров от ОДМВР-Габрово;
Второ място – Никола Николов от ОДМВР-Шумен;
Трето място – Ивайло Паунов от ОДМВР-Кюстендил и Николай Николов от ОДМВР-Ловеч.

Отборно класиране:

Първото място спечели ОДМВР-Габрово

Второ място – ОДМВР-Силистра
Трето място – ОДМВР-Смолян

Четвърто място – ОД МВР-Ловеч

Националното състезние “Пътен полицай на годината” се провежда ежегодно, от 1992 година насам, когато в Стара Загора е поставено неговото начало. Целта на престижната надпревара е да се направи традиционна проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им служебна дейност.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%8a%d1%82%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b0%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%be%d0%b4-%d0%bc%d0%b2%d1%80-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%be%d1%8e%d0%b2%d0%b0%d1%85/

Коментари

 1. debelaka каза:

  Городок в западно-американской степи. Салун. За столом сидят два ковбоя, местный и приезжий, и пьют виски. Вдруг по улице кто-то проносится на огромной скорости, паля во все стороны из пистолетов. В салуне никто и ухом не ведёт. Приезжий местному:
  — Билл?
  — Да, Гарри?
  — Что это было, Билл?
  — Это был Неуловимый Джо, Гарри.
  — А почему его зовут Неуловимым Джо, Билл?
  — Потому что его никто ещё не поймал, Гарри.
  — А почему его никто ещё не поймал, Билл?
  — Потому что он нафиг никому не нужен, Гарри.

%d блогъра харесват това: