апр. 28 2014

Проф. д-р Никола Владов: Ловешката болница има голям потенциал

Прочетено3095пъти

ouvladov2804144„Болницата в Ловеч има голям потенциал. Ако се инвестира в млади кадри, които да имат интерес да работят тук, ние сме готови да помагаме по всякакъв начин”, заяви проф. д-р Никола Владов при срещата си с областния управител Милко Недялков. Изтъкнатият специалист по чернодробно-панкреатична и трансплатационна хирургия днес извърши първата си оперативна интервенция на пациент в ловешката болница. Това е началото на сътрудничеството между проф. д-р Владов и здравното заведение, инициирано от изпълнителния директор д-р Тихомир Бенев и началника на хирургичното отделение д-р Вили Маринов. Именитият лекар ще оперира отново тук на 16 май.

Окръжните болници като ловешката са гръбнакът на здравеопазването в страната ни, каза още хирургът. По думите му лицето на една община освен промишлеността е и болницата. Проф. д-р Владов вижда наистина немалък потенциал в тукашното хирургично отделение. Според него оборудването и операционните са на ниво, трябва да бъдат осигурени още някои инструменти, за да се превърне отделението в конкурентноспособно. Лапароскопската хирургия например е дефицит в плевенската университетска болница и ако бъде разработена в ловешката, ще „дръпне” пациенти и от съседния голям град, счита медикът. Той обаче е категоричен, че трябва да има повече млади специалисти, които да поемат основната част от работата, а хирурзи с опит като д-р Вили Маринов и д-р Владо Петров могат да бъдат техни консултанти.

За десет години самият проф. д-р Владов е обучил четирима млади лекари, които вече спокойно могат да го заместят. Сред тях е и д-р Михайлов, който придружаваше именития хирург днес в Ловеч и за когото стана ясно, че също е с ловешки корен. Проф. д-р Владов пък не крие, че люляковият град е по-специално място за него, тъй като тук е минало детството му. А към ловешката болница също има сантимент, тъй като сегашната сграда е проектирана от чичо му. „Ценим ви високо като радетел за Ловешко”, посочи и областният управител.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%b4-%d1%80-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%be%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%bb%d0%bd%d0%b8/

Коментари

  1. kukuriak каза:

    Златни ръце има проф. Владов! На много хора от Ловеч е помогнал. Поклон за този човек с голямо сърце и ЗЛАТНИ ръце! Дано има повече такива млади последователи, че нещо в нашата болница май са поизчезнали.

%d блогъра харесват това: