мар. 27 2013

Проектиране на физкултурен салон в ОУ „Проф. Д. Димов“ заложено в приетата от общинския съвет Програма за развитие на спорта

Прочетено1708пъти

dimov2703131При актуализацията на бюджет 2013 г. да се заложат средства за проектиране на физкултурен салон в ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч. Това приеха вчера общинските съветници при гласуването на Програмата за развитие на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм в община Ловеч за периода 2013-2015 г., съобщават от пресцентъра на местния парламент.

30 хил. лв от капиталовата програма на община Ловеч пък са предвидени за ремонт и модернизиране на физкултурния салон в СОУ „Тодор Кирков“. Тези две предложения, залегнали в Програмата, са дадени по време на обсъждането й в постоянните комисии на общинския съвет.

Програмата е основен документ, който анализира състоянието и тенденциите в системата на физическото възпитание и спорта в община Ловеч. Чрез нея се конкретизират целите и дейностите по изпълнението им за развитието на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм.

Основната й цел е развитието на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм като средство за подобряване на здравето и физическата годност на населението чрез модернизация на спортната инфраструктура.

В Програмата ясно е разписано състоянието на спортната база в общината, детските площадки, проблемите на физическото възпитание и спорта в училищата и на спортните клубове. С реализирането й се цели визия на община Ловеч като община с обновена, добре поддържана и достъпна спортна база, която да позволява на всички граждани свободно да практикуват спорт и туризъм според своите желания и възможности.

Програмата бе приета днес с гласовете на 21 от общо 22-ама гласували общински съветници, един се въздържа. Тя може да бъде променяна с решение на общинския съвет.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d0%b8%d0%b7%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0%bd-%d0%b2-%d0%be%d1%83/

Коментари

  1. В това у-ще, което се казваше на времето "Никола Илиев" съм учила и аз, преди 25 години. Не мога да повярвам че все още децата спортуват/ако изобщо може да се нарече така/ в една заличка с размерите на класна стая. За т.нар.съблекалня няма да коментирам. Надявам се до 2 години нещата да се подобрят, защото мисля малката ми дъщеря да я записвам там, не 1е е най-добро, но с оглед местоживеенето е най-удобно.

  2. роксана каза:

    а защо пак отхвърлихте, ремонта на средищно училище- ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий “ – Ловеч,салона при училището е правен когато то е създадено. Да не би “ Тодор Кирков “ да е строен преди това училище. И салона му да е правен преди салона на ОУ “ Кирил и Методий „

  3. Най сетне,но детето ми сигорно ще излети от там,и салон няма да има,те сайт нямат та салон.

    1. ама пък имат free wi-fi :D, ловя си свободно 🙂

  4. Cvetelina Hristova каза:

    Уважаеми управляващи това трябваше да се случи много отдавна,защото без спортна база децата нямат шанс да спортуват активно, в това време постоянно се говори за затлъстяване сред децата,а как да спортуват като няма къде.Това,че Д.ДИМОВ се намира в квартал не бива да се умаловажава,защото виждаме,че нищо,че не е най-реномираното училище в повечето случаи децата са с по-добри резултати от олимпиади. Нека всички родители се присъединят и да искаме това ,което се полага на децата ни,защото е срамно в днешно време в едно училище да няма спортен салон.

%d блогъра харесват това: