Ное. 14 2012

Програмата за развитие на образователната система в община Ловеч до 2015 г. прави общинската администрация съвместно с комисията по образование

Прочетено1272пъти

Общинският съвет възложи на общинската администрация съвместно с постоянната комисия по образование, култура, младежта и децата да изготви Програма за развитие на образователната система в община Ловеч за периода 2013-2015 г. Това бе решено днес на 18-ото заседание на общинския съвет. Срокът за представяне на програмата е 31 март 2013 г. Преди разглеждането й през април идната година в общинския съвет да бъде проведено обществено обсъждане, е записано още в решението. За това гласуваха 31 общински съветници от общо 31 участвали във вота.

Програмата трябва да съдържа мерки за оптимизиране на мрежата от училища и детски градини, за квалификацията на педагогическите кадри, за материално-техническата база на детските градини, училищата и обслужващите звена, за сигурността и безопасността на децата и учениците и за обезопасяване на районите около тях. Другите мерки касаят здравното обслужване, столовото хранене и транспорта на децата, учениците и учителите.

Общинската администрация да поеме изготвянето на програмата предложи днес на заседанието на общинския съвет Милко Недялков. Предложението на комисията по образование бе тя да създаде програмата. Нека общинската администрация да изготви програмата и да носи цялата отговорност за това, а постоянната комисия да бъде методическият орган, който да ръководи работата, предложи Недялков. С това се съгласиха всички общински съветници.

В Програмата няма да заляга висшето образование в общината.

Преди гласуването председателят на комисията по образование Радослав Хитов благодари на колегите си общински съветници, на общинската администрация и на директорите на детските градини, училищата и обслужващите звена за добрата съвместна работа по изготвянето на предложението за Програмата. Комисията проведе три заседания по темата, като основната цел бе да се намерят най-добрите механизми за гарантиране качество на образованието и равен достъп.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b5/

Коментари

  1. Да не забравите да кажете на младежта да не пише некултурни песни особено против кмета, че ще има последствия. Ако някой не вярва го пратете при мен за нагледно инструктиране.

%d блогъра харесват това: