Проведе се „Акция пътна безопасност“ в Ловеч

Прочетено907пъти

Под надслов „Пазете децата на пътя“ на 26 юни 2018 г. се проведе „Акция пътна безопасност“, организирана от РУ- Ловеч, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Ловеч и доброволци от сдружение „Екомисия 21 век“.

Преди стартиране на инициативата участниците получиха инструктаж в РУ -Ловеч. Целта на кампанията бе да се популяризира стратегията за това, как децата да се намират в безопасност на пътя. Доброволците отправиха призив към водачите да бъдат внимателни, особено през лятната ваканция и да пазят децата на улицата като свои.

Водачите на моторни превозни средства бяха спирани от служителите на реда, което първоначално предизвика у някои от тях притеснение. Но след доброволците им раздадоха листовки с ключови стратегии за опазване живота на децата на улицата, шофьорите определено признаха, че има необходимост от повече внимание на пътя по време на шофиране.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d0%b0%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%8a%d1%82%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82/

2 коментара

  1. Никакви акции за пътна безопасност не могат да спрат джигитите по улиците на Ловеч. На 25 юли към 14.30 ч. на пешеходната пътека до бл. „Спартак “ на ул. България един такъв джигит едва не уби съпругата ми. Ако има камери в този район, ораните на МВР могат да установят нарушителят. Същият след 100-на метра спря и като се увери, че пешеходката е в безопасност , продължи . Мисълта ми е, че преди всичко отговорността ни като водачи, преди всичко трябва да ни е заложено в главата. Не знам до кога за най елементарните човешки отговорности трябва да разчитаме на ресурса на МВР или на някой друг контролен орган. За месец юни, на ул.“ България “ само аз знам за два случая на блъснати пешеходци. Съжалява ме от една страна, че поради уплахата, съпругата ми не е запомнила номера на колата, а от друга сме щастливи от благоприятният изход от инцидента.

  2. raiska gradina–niamam dymi…kakvo da govorim- faktite sami govoriat

%d блогъра харесват това: