При изключително голям интерес от страна на деца и родители премина празникът в Зоопарк – Ловеч, посветен на Първи юни – Ден на детето

Прочетено3242пъти

При изключително голям интерес от страна на деца и родители премина празникът  в Зоопарк – Ловеч, посветен на Първи юни – Ден на детето. Не само ловчалии, но и семейства от  съседните градове Плевен, Севлиево и Троян пристигнаха в парка „Стратеш“, като колите заеха всички възможни места за паркиране.

Празникът, обявен като карнавал на малките животни, започна в  18.00 часа при вход свободен. Специален гост бе Росица Кирилова – любима на няколко поколения изпълнителка с хитове като „Боса по асфалта“ и „Мики Маус“. Певица е добър приятел на зоопарка и не за първи път гостува, тя водеше авторско телевизионно предаване по БНТ „За животните с любов“ повече от 15 години.

За ловешките фенове Росица Кирилова изпя най-известните си песни и бе посрещната с възторг и аплодисменти. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която е лична приятелка с певицата, я поздрави по телефона за успешната изява.

Изключително голямото наличие на посетители в зоопарка ме принуди да  прибера в загражденията най-малките обитатели на зоопарка заради тяхната сигурност, сподели управителят д-р Ивайло Станков. Известно е, че при обичайни условия малките животни, като сърничката и дивите прасенца,  са свикнали да се разхождат из алеите.

Въпреки големия интерес и струпване на много хора, общата хигиена на парка бе запазена и затова управителят д-р Станков благодари на гостите. За събитието, което продължи до залез слънце, бяха подсигурени щандове със сладолед, безалкохолни напитки и кафе. Настоящата тенденция на засилен интерес към зоопарка вече поставя въпроса за необходимост от нов паркинг за автомобилите, сподели д-р Станков.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d1%8f%d0%bc-%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b5%d1%81-%d0%be%d1%82-%d1%81%d1%82%d1%80/

2 коментара

  1. Поздравления за който се е сетил да покани Росито Кирилова и да донесе радостни моменти на децата.

  2. Hello we are waiting for your,interest to our folklore festival??

%d блогъра харесват това: