Ное. 18 2014

Пресцентъра съобщава: Областна администрация Ловеч бе отличена с приз „Най-прозрачна администрация за 2014 г.“

Прочетено4040пъти

oulovech1811141Днес в сградата на комплекс „Корпус Юг” в Свищов се проведе тържествената церемонията по награждаване на победителите в националния конкурс „Най-добра областна администрация за 2014 г.”. Проявата е финалният етап от реализацията на проекта „Оценка на административния капацитет на публичните администрации и провеждане на годишен конкурс за най-добра администрация в България“ на СА „Д. А. Ценов” – Свищов, в партньорство с Института по публична администрация и Информационна агенция „Фокус“.

Успешното изпълнение на научноизследователския проект бе предхождано от посещения на представители на проектния екип в областните администрации където по разработената система за оценка по десетки критерии на административния капацитет бяха изследвани основните направления от дейността на администрациите. На 6 август представителите на СА „Д. А. Ценов” – Свищов, посетиха Областна администрация Ловеч, където подробно проучиха стратегическите документи, тяхното изпълнение, вътрешно-организационните правила за работа на структурата, както и политиката на откритост и информираност на обществото за инициативите на Областен управител .

Ръководителят на проекта – проф. д-р Борислав Борисов, обяви, че освен Първата награда за „Най-добра областна администрация за 2014 г“ екипът е решил да оцени и още 4 отличили се в определено направление администрации.

Признание за целенасочения стремеж за подобряване на диалога между институциите и обществото е присъдената награда на Областна администрация Ловеч „Най-прозрачна администрация за 2014 г.“ Наградата получи лично Областният управител на Ловеч Милко Недялков. Този приз е доказателство за усъвършенстването на качеството на работа на администрация след като миналата година Областна администрация Ловеч получи награда за „Най-просперираща областна администрация“ на Фондация прозрачни регламенти.

Отличия получиха още Областна администрация Сливен –„За най-иновативна администрация“ , Областна администрация Смолян – „ За администрация с най-много проекти“ и Областна администрация Русе -„Най-активна администрация. Първата награда за „Най-добра администрация на 2014 г.“ бе присъдена на Областна администрация Благоевград.

Подробен доклад по проекта с анализ и препоръки ще бъдат изпратен до всички областни администрации, с цел запознаване с добрите практики на другите структури и внедряването им.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%86%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d0%bd/

Коментари

 1. Добре , че има и такива новини , че да се посмее човек …… 🙂

 2. Ivaylo Vasilev чрез Фейсбук каза:

  Хахаха хубаво е да се посмее човек 😀

 3. Nikola Pashkov чрез Фейсбук каза:

  Сега да отличат Минча за най-прозрачен кмет

 4. Илиян Пеевски каза:

  Да е прозрачна, да е прозрачна, колко да е прозрачна?

  Мен все пак друго ме впечатли, цитирам „….където по разработената система за оценка по десетки критерии на административния капацитет бяха изследвани основните направления от дейността на администрациите“. И това също, цитирам „…Този приз е доказателство за усъвършенстването на качеството на работа на администрация…“

  Иска ми се да припомня, че само преди 2 месеца, тази „усъвършенствана“, „капацитетна“ и качествена администрация отказа да върне едно ОЧЕВАДНО незаконосъобразно Решение на ОбС Троян, касаещо съдебните заседатели за троянски районен съд. Тогава видимият от всякъде Председател на ОбС Троян г-н /др./Балев бе пробутал на умните троянски общински съветници един противоконституционен и противозаконен текст, който те, въпреки предупрежденията ми да не нарушават Закона, приеха без да им мигне окото. Както се казва – „от много акъл“, ама нали затова споменах, че са умни.

  Освен, че „Избраха“ съдебните заседатели (1), не поясниха в Решението си дали 10% от тях са учители (2), на всичко отгоре г-н /др./Председател бе написал под Решението да се даде на Кмета на Троян за изпълнение (3) – както се казва -три в едно! Три закононарушения в само едно Решение.

  Само че това „три в едно“ остана незабележимо за „усъвършенстваната“, „капацитетна“ и „качествена“ областна администрация. Добре все пак Окръжна прокуратура си свърши работата и върна това НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО решение на умните съветници от ОбС Троян, защото в противен случай след 01.01.2015 – всеки престъпник, адвокат или друг бандит можеше да пледира за несъстоятелност на Троянския районен съд и буквално да блокира работата му.

  Въпреки, че имам определени сантименти към г-н М.Недялков – бях принуден и му поисках оставката като областен управител. Не че ще си я подаде, ама нали такива са правилата… по принцип….. и по нагласата и мечтите, с които /уж/ тръгнахме преди 25 години да правим друга политика, с друг морал и пр. Да бе… ей го де плува корабчето от Вароша към „речна гара“ Добродан.

  Е, като няма оставка, има пък награда по стара …..ическа традиция.

  Честито и Наздраве!

 5. Анонимен каза:

  Браво! Заслужено признание за Милко Недялков и екипа му

 6. Браво, да не се сменя! Освен Мастънов да бъде включен и шуреят!

 7. Дисидента каза:

  Леле! Ако тука е най-добрата община ….. Вижте на какво баат Минчо не пожела да ми отговори. Е поне почистиха разбира се пак по бързата процедура сметището от животински отпадъци.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Г-н Кмете!
  Понеже отново не ме допуснахте до фестивала Бардфест моля пак да ми изпратите копие от Вашата заповед с която на нас по документи водещите се Европейски граждани на практика ни забранявате да плуваме.
  Моля също да бъда информиран какви специалисти попитахте и да ми предоставите копия от предписанията които са Ви дали за да стигнете до заключението, че е по-безопасно да не си поддържаме здравето и да не можем да плуваме и то при положение, че Държавни и Общински служби не сте в състояние да се справите с многобройните наводнения които освен имущество отнемат и човешки живот.
  Понеже една от причините за наводненията са незаконните постройки ме интересува и как стана тази аномалия:
  Преди години една девойка ми позвъни с папка в ръка. Каза ми, че е от Общината и ме попита дали искам да се съедини паркинга между блокове 206 и 208 с еднопосочния път. Казах и че искам и тя си записа. Е да ама в последствие на мястото където трябваше да стане съединяването започна строежа на магазин. По-късно магазина леко се разшири. Тази година се надстрои с още един етаж за жилище като се построи и външна стълба дълга около 5 м и широка 2м.
  Интересува ме какви познати или подчинени трябва да има човек в Общината за да си построи такава сграда и още колко този магазин жилище ще се разраства?
  По мое некомпетентно мнение това съоръжение можеше да се построи по-надолу до спирката и нямаше да пречи на свързването на паркинга с пътя ама то няма значение понеже нали компетентните сте на работа в Общината.
  На любимото място за изхвърляне на животински отпадъци с координати: 43.24042, 24.89997 от месец и кусур пак има такива. Защо още не са почистени след като Ви писах за това на електронната поща?

 8. Калин Георгиев каза:

  Ей много ви боли като отличат някого от БСП. Такава злоба, такова плюене, направо нямам думи.

  1. Просветлени и озарени каза:

   Разтърсваща новина, съчетана с празничното събитие „Най-прозрачна администрация за 2014 г.“ произтичащо от вътрешния ред в партийната организация бсп(бкп) и тефтерчето на Красьо Черничкия. С изключително задоволство научихме за връчването на високата награда. Ние, невинно доверчивите и добронамерени във всяко отношение живущи в областта, отдавна живеем с мисълта, че при сегашното ръководство на другарят Недялков, справедливостта и овладяването на прозрачността във всичките й форми отдавна са победили. Кому е нужно това? Днес спокойно можем да кажем, че по-демократична и прозрачна власт от едноличната тоталитарно-демократична власт на вожда ни Недялков не е имало и не може да има… Ето за тази еднолична власт на другарят Недялков ние чакахме 25 години, за да пребъдем, като Най-прозрачната администрация по всички земни кълбета. Наистина изключително много голяма прозрачност лъсна в целокупната ни област през последната година и половина. Кой друг партиен и административен вожд ще може да се похвали с такава кУмпетентна, ювелирна и прозрачна администрация? Никой, разбира се. И за всичката светлина и прозрачност сме благодарни и задължени единствено и само на Великият ни вожд М.Недялков бсп(бкп).

 9. Джам каза:

  И аз нямам думи! Защо плюете хората на БСП само? Самата прозрачност са! Област Ловеч е най-благоденстващата, заплатите са най-високи, инвеститорите си почупват краката да бързат да си вложат парите в най-прозрачната област, пред кабинета на Милко и на Юнал има тълпи милионери готови да правят заводи!
  Само си представете ако не беше толкова прозрачно всичко! Щяхме да сме най-бедните, най-западналите в Европа, най-безработните! Браво Милко!
  Сетих се, че миналата година за инвеститор на година Минчо, съвсем прозрачно избра фирма правеща банички и хляб! Милко избра за почетен гражданин на Ловеч агент Кълбов! И всичко това в името и за благото Ни!

 10. Додо каза:

  Боже, боже, да се развеселим малко.

 11. ЗНАЙКО каза:

  Не ме призовавайте напразно,Додо и Озъбените/извинявам се/Озарените просветлени.
  Не ми отваряйте основания да споделя твърде интересни мисли за „заслугите и извъртанията“ на милото Ванче.

%d блогъра харесват това: