Уважаеми жители на град Ловеч и общината, в края на миналата седмица, като Изпълнителен директор на „ЕКО“ ЕАД, дадох пресконференция, по повод решението на мнозинството общински съветници за смяна на борда на фирмата.

В две части, ще предложа на вашето внимание всичко, което споделих пред ловешките медии.

Както знаете, на 27 септември 2017 г., ново мнозинство в Общински съвет Ловеч взе решение за смяна на част от борда на директорите на „ЕКО“ ЕАД. Това се случи на фона на множество факти и събития от последните месеци, с които ще ви запозная. Ще започна първо с извода, а в следващия материал ще прочетете и доказателствата.

Първо, общинските съветници със своето решение за замяна на част от Съвета на директорите, заявиха недвусмислено,:

  • НЕ ОДОБРЯВАТ факта, че управляваното от мен и Съвета на директорите дружество е на печалба и се развива устойчиво и стабилно
  • НЕ ОДОБРЯВАТ факта, че дружеството е разкрило за последната година, устойчиво, близо 20 работни места, благодарение на новите дейности на фирмата и разширяване на съществуващите
  • Съветниците НЕ ОДОБРЯВАТ, че с резултатите, които постигнахме при управлението на Регионалното депо спестихме на ловешките данъкоплатци над 400 000 лв.
  • НЕ ОДОБРЯВАТ подаденият лично от мен сигнал към компетентните органи за мащабни злоупотреби случвали се на Регионално депо в близкото минало.
  • НЕ ОДОБРЯВАТ прозрачната и честна работа
  • НЕ ОДОБРЯВАТ разширяване на услугите, които ЕКО предлага
  • НЕ ОДОБРЯВАТ уменията на екипа поел фирмата на загуба и довел я до устойчива печалба и развитие
  • Съветниците НЕ ОДБРЯВАТ факта, че благодарение на личната ни инициатива, парк „Стратеш“ стъпка по стъпка започна да става притегателно място за отдих на ловчалии и гостите на града ни. Държа да отбележа, че това се случва с наши сили и средства!
  • Съветниците НЕ ОДОБРЯВАТ, че отново по лична инициатива, бяха проведени преговори и сключени договори и започна реално сепариране на разделно събраните отпадъци
  • Съветниците НЕ ОДОБРЯВАТ факта, че зимната поддръжка на Ловеч се извършва вече нов, щадящ зелената система и настилките начин, както и за първи път въведеното отчитане, което доведе до плащане единствено на реално свършена работа, а не както е било до сега, на изминати километри (ощетяването за бюджета е било доста сериозно)

Това са само част от по-важните факти, които новото мнозинство общински съветници НЕ ОДОБРЯВАТ в управлението на „ЕКО“ ЕАД.

 

Ето и как поехме фирмата:

В края на януари 2016 г., след като поех фирмата, фактическото състояние беше следното:

  • „ЕКО“ беше на загуба две поредни тримесечия. Загубата беше в размер на над 70 000 лв.
  • На практика, фирмата нямаше управленски персонал
  • Бяха изтрити всички данни от компютрите на фирмата, нямаше софтуер, нямаше справки, нямаше нищо.
  • Това беше и при поемането на управлението на депото – без персонал, без данни, без оборудване, без софтуер, на голи стени. Буквално!

Въпреки всички тези факти, без никаква външна помощ, аз и моя екип се справихме с всяка една задача.

В кратки срокове изведохме фирмата на печалба и ликвидирахме негативното наследство. За 2016 печалбата ни е над 50 000 лв, а за първите шест месеца на 2017 г. печалбата ни е над 80 000 лв.

Всичко това се случи след като създадохме добър екип, с които се трудихме здраво, много здраво!

През тези 18 месеца, променихме изцяло начина на работа, направихме фирмата устойчива, прозрачна, ефективна и полезна за гражданите на град Ловеч и населените места в общината.

Разширихме предлаганите услуги за граждани и фирми.

Вече имаме звено за ремонти на сгради. Ремонтирахме качествено десетки общински сгради.

Благодарение на личната ни инициатива, в Ловеч за първи път има реално сепариране на разделно събраните отпадъци, с което първо спестяваме пари на данъкоплатците и второ, извършваме една изключително полезна от гледна точка на управление на отпадъците дейност. Сключихме договор и от месеци обслужваме и въведеното в община Угърчин разделно събиране.

Инвестирахме в нови технологични машини, с които увеличихме производителността на труда и предложихме по-добри цени на Община Ловеч, при по-бързо изпълнение на поставените ни задачи.

Чрез създадените нови дейности осигурихме нови работни места.

 

Край на първа част!

Във втора част, ще разберете още факти и събития. Какво свършихме, какво не успяхме и какви бяха взаимоотношенията ни със служителите на Община Ловеч.

5 коментара

  1. А защо г-н Иванов до сега не даде пресконференция??? Интереса клати феса!!! Сега изведнъж……се сетил да даде. 🙂

  2. Давай им част от печалбата..! Т.е. Оставяй МАЛКО за дружеството
    Как така ще е на печалба?!?!
    От кадЯ на кадЯ уе, от дек на дек

  3. горките общ.советници нетерпими когато бъркат в джоботе им,а че града леко-полека се превръща в старческия дом не ги интересува,че ……..няма да продалжавам…………..

  4. Мда… За съжаление поредното доказателство, че касае ли се за интереси, няма сини, зелени, червени… Всички те се обединяват срещу този, който им нарушава комфорта. Очевидно интереса на гражданите е последна грижа на техните ПРЕДСТАВИТЕЛИ!!!

Comments are closed.