Премиерът Бойко Борисов разпореди да се изплатят заплатите на лекарите от болниците във Враца и Ловеч

Прочетено3114пъти

Премиерът Бойко Борисов разпореди да се изплатят заплатите на лекарите от болниците във Враца и Ловеч. Той отправи думите си в началото на правителственото заседание днес директно към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Борисов е възмутен, че лекари и то в две областни болници са оставени без заплати от февруари месец, затова и поиска от Ананиев първо да изплати заплатите на служителите и след това „… си правете реформите“.

Не може, според Бойко Борисов, близо 5 милиарда да са дадени за здравеопазване и да има хора, които да недоволстват. „Не може след като сме изплатили 450 млн. повече за клинични пътеки и близо 5 млрд. да отиват за здравеопазване, не може сестри и санитари да излязат и да кажат, че не са си получили заплатите… Не може, грехота е при толкова пари да има недоволни.“

Премиерът продължи: „Как да обясним на жената от февруари, която не си е получила заплатата, че сме дали повече от половин милиард повече в тази сфера. За мен е важно да си получават заплатите. Те излязоха и го казаха сега, защото сега има демокрация и свобода на словото, а преди са щели да я уволнят. Виновните ще си получат заслуженото, не може хората там да ги наказваме за това, че ръководството е било калпаво, заяви Борисов

Според премиера непрекъснато трябва да се обяснява, че не може да се краде и да се източват болниците, но и работещите лекари не са виновни за това.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d0%b5%d1%80%d1%8a%d1%82-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d0%b4%d0%b0/

11 коментара

Skip to comment form

 1. Добре, че сега го е разбрал!!!

  1. НЕ МУ Е ТОВА РАБОТАТА НА ПРЕМИЕРА , ИМА СИ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

  2. Maksim Atanasov Ами Премиерът не гледа ли телевизия ?

  3. Maksim Atanasov Министъра на здравеопазването нагло лъже и премиера.Никаква реформа не се прави в болницата.Според него се получават и заплати всеки месец,само дето последната получена заплата е за месец януари.По му е лесно да обвинява работещите,че не протестирали когато трябва,вместо да търси причините за сегашното положение.

  4. Neli Petrova АМА АЗ НАЛИ ТОВА КАЗВАМ ,ИЛИ ДА СИ ПРАВИМ ГИМНАСТИКА НА УСТИТЕ , ОБЯСНИ ТОВА НА ИВА !

  5. Maksim Atanasov Не мога да се съглася, че Премиерът не знае за състоянието на нашата болница! Преди него имаше друг министър и той ли го е лъгал!

 2. Ако е истина бравото

 3. ТОЗИ КИРЧО АНАНИЕВ Е ПОРЕДНИЯТ ВЪЗДУХАР , КОЙТО СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ БЕЗ ДА Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ТИ РЕШАВА !!!

 4. Сетила се Мара да се побара…..

 5. Хаха добре че не знае оправдание

 6. Казва човекът, че ръководителите са калпави. Ма да назначи някакви органи за борба с калпави и крадливи ръководители, че накрая и неговата черга ще пламне и няма да разбере.

%d блогъра харесват това: