Премиерата на „Нощта преди” в Драматичен театър Ловеч премина с голям успех

Прочетено757пъти

С голям успех премина премиерата на Драматичен театър – Ловеч „Нощта преди”, която се състоя на 24 януари вечерта. Идеята, сценичната адаптация и режисурата са дело на младата Ана Батева („Олово“),  която е използвала няколко разказа на големия руски писател А.П. Чехов. Сценографията е на Надя Василева-Ковачовска, а композитор е Стефан Здравески. В ролите се изявяват Златина Никифорова, Богомила Николова, Десислава Джурова, Нина Суванджиева, Стоил Стоянов и Георги Трайков.  

Няколко лайтмотива определят настроените на героите, като преминават от „Дайте си свобода поне веднъж в живота си” до „Животът е ужасен“. Спектакълът е жив, енергичен и високоемоционален, благодарение на пълното раздаване на участниците.

Театралният колектив получи кошница цветя и поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, който бе прочетен от директора на театъра Цвятко Стоилов. В поздравлението се казва:

„Всеки спектакъл по класически текст е универсално мерило за възможностите на един театър. И когато то е съчетано с най-добрите художествени практики и новаторско мислене, театърът може да живее пълноценно. Затова е радостно, че нашата сцена дава възможност за изява на творческия потенциал на много млади хора, които правят своите зрели стъпки пред нашата публика, която заслужава високохудожествено изкуство.“

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d1%89%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d0%b2-%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d1%82/