Преместването на пазара в сряда отложено за следваща сесия

Прочетено868пъти

Промяната във временното ограничение на движението и паркирането на превозни средства във връзка с провеждането на пазарния ден в Ловеч се отлага за следваща сесия на общинския съвет. Това решиха на заседанията си комисиите по правно-нормативни въпроси и по устройство на територията, комунални дейности и околна среда, гледали предложението на кмета Минчо Казанджиев. Въпросът е от съществено значение за гражданите, затова трябва да бъде обсъден от всички заинтересовани страни и думата да си кажат експертите – около това становище се обединиха съветниците от двете комисии.

Изпълнителният директор на ”Общински пазари – Ловеч” ЕАД Васил Въчев обяви, че е нужно сезонът да бъде завършен в сегашния вид на пазара, а през пролетта да се мисли за промени.

Според отложеното предложение в сряда се отваря за движение ул. „Осъмска”, а се затваря ул. „Крайречна” – от бул. „Велико Търново” до ул. „Хан Кубрат”. По ул. „Тодор Каблешков” в отсечката от ул. „Търговска” до ул. „Осъмска” и по ул. „Райна Княгиня” в отсечката от ул. „Осъмска” до ул. „Бяло море”, както и досега, се ограничава движението и паркирането, там от двете страни ще може да се поставят подвижни търговски маси, като се осигури достъп към входовете на жилищните кооперации и търговските обекти. В момента ограничението важи от 7 до 18 ч. в пазарния ден още за ул. „Осъмска” в отсечката от ул. „Г. С. Раковски” до бул. „Велико Търново” .

Промяната според вносителя на предложението се налага, защото в района на сега затваряните в сряда улици се намират детска градина и ясла, Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, областната дирекция по безопасност на храните, търговски обекти и разполагането на преместваемите търговски маси пречи на достъпа до входовете на обектите. Така се създават предпоставки за нарушаване на обществения ред, институциите не са в състояние да провеждат оптимално дейността си, търговските обекти търпят финансови загуби, родителите на децата, посещаващи детските заведения, недоволстват от ограничения с превозни средства достъп до тях.

Този проблем ще бъде обсъден при внасяне на ново предложение от общинската администрация, след като бъдат огледани всички варианти и изяснени всички резерви.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b0-%d0%b2-%d1%81%d1%80%d1%8f%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%be%d0%b6/

%d блогъра харесват това: