Премахната е опасна детска площадка на пл. „Свобода“ в Ловеч

Прочетено1639пъти

parzalkaizdanka604153Премахната е опасна детска площадка на пл. „Свобода“ в Ловеч. На 18.02. 2016 г. е получено предложение от отдел „Контрол и сигурност“ при Община Ловеч относно състоянието на декоративна кула – детска площадка на пл. „Свобода“ в центъра на града. След проверка на специалисти е констатирано, че голяма част от градивните елементи вече са разрушени или липсват. Водата при дъжд и снеготопене се стича навътре и са разрушени декоративните плочи. Помещението е пълно с боклуци и счупени фигури от шах, а самата шахматна площадка е разрушена с липсващи 11 броя плочи. Има ред други повреди, които правят площадката невъзможна за ползване, както и за ремонт.

Последното е констатирано от дирекция „Устройство на територията“, която пише становище, че съоръжението не отговаря на Наредба № 1 от 12.01. 2009 г. за  безопасността на площадките за игра.

С оглед да не се стигне до инцидент с дете, се препоръчва площадката да бъде разрушена, а теренът – възстановен. Премахването е възложено на общинската фирма „Еко“. Общината няма намерение да прави нова площадка на това място. В близост има нова детска площадка на открито, която отговаря на всички условия.

 

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%85%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d1%89%d0%b0%d0%b4%d0%ba%d0%b0-%d0%bd/

10 коментара

Skip to comment form

 1. А ще се направи ли нова?

  1. От пресцентъра съобщиха, че нямат намерение да изграждат нова, понеже имало друга площадка в близост. Силен аргумент, няма що?

  2. А тази в близост стига ли за десетките деца… нямам думи

  3. Махнете и пейките от там,защото има в близост такива….

  4. На тази опасна площадка отгледах детето си,а и не само аз.

 2. Те хубаво са я махнали, а дали ще се изгради нова по-хубава на нейното място??

 3. Поне пясъчника да бяха оставили или да направят по – голям, децата играят там. А и в близост няма.

 4. Аман от глупости! Уважаеми господа, вие изобщо знаете ли какво е детска площадка? Тази цигания , която представляваше този обект, няма нищо общо с понятието, детска площадка! Същите хора, които сега философствате , щяхте да сте първите критикари , ако не дай Боже в утрешния ден пострада някое дете! Ако там бъде изградена една красива цветна алея, ще е сто пъти, по -добре, най -малкото от естетична гледна точка!

  1. Там би могло да се изгради още една детска площадка, защото тази на центъра пред полицията определено не е достатъчна. Пък и на пл.Свобода постоянно имаше играещи деца. Надявам се, че управата ще съобрази това и ще изгради нова. А и винаги може да се внесе предложение до Общински съвет за изграждане на една хубава, модерна и сигурна детска площадка, която да е подходяща и за деца с увреждания.

  2. Такива в България, има изградени 3 .Разказвал съм ти, как се случи това. Стойността на такъв проект, обаче е доста сериозна.Ако има такава възможност за финансиране,ще е хубаво

%d блогъра харесват това: