Представяне първата книга „Цветовете на моето детство” на младата и талантлива Мария Василева, ученичка в СУ „Тодор Кирков”

Прочетено313пъти

Гост Яна Георгиева от Плевен, пиано, 12 февруари (вторник) 17.30 ч. отдел „Изкуство”
Мария пее от 4 годишна. Първата й награда е за народна песен. За кратко време е част от ВГ „Пееща дъга“ към Ловчанското читалище „Наука-1870”. На 6 годишна възраст получава наградата“ Читател на годината“, в категория „Млад читател“. Също тогава е и първото й постижение в литературата.

Изключителен старт – първа награда в регионалния конкурс и първа награда в националния конкурс за литература, който се провежда в рамките на Фестивала на детската книга в Сливен. Следват награди в различни конкурси за литература, като най сериозното постижение е първа награда в категория до 18 години, раздел поезия в конкурс за литература, който се провежда под патронажа на Американското посолство у нас.

В конкурса Мария е най-малкия участник в групата си, на 8 години. Това постижение я мотивира да напише музика към стихотворението и така с помощта на г-н Красимир Андреев реализира и първата си авторска песен. Доброволците от библиотеката помагат за видеоклипа, записва прави Илиян Димитров . С тази песен Мария се класира първа в България, номинирана за представител на Международния фестивал за детска авторска песен „Чунга-лунга“, който се провежда в рамките на многожанровия фестивал „Охридски трубадури“ в Македония.

И така, преди десет години Мария поема по пътя на музиката, като заедно с това продължи и с литературата. До момента има над 30 международни награди за музика – за вокал, и за пиано. Най-високото й постижение е трето място в Световния фестивал за изкуство и култура, който се проведе през март 2018 в Сан Марино. Има участия в майсторски класове за вокал.

От 2010 година е част от Студия за поп пеене „Singing stars“ с ръководител Миленка Дафинина. Участва в много благотворителни концерти, а така също и в различни инициативи на общината. Златен медал от Румъния, златна купа и почетен плакет от Испания, първа награда от Русия, златен медал за пиано от Русия

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d1%8f%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b0-%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%82/

%d блогъра харесват това: