«

»

авг. 05 2016

Разпечатай това Публикация

Представители на немската фирма „LEONI“ АД разучават Ловеч за бъдещо производство на кабели

Прочетено4184пъти

leoni508161Представители на немската фирма „LEONI“ АД, бяха вчера в Община Ловеч и се запознаха с условията за инвестиции. В състава на делегацията влизаха Марио Вебер, Николаус Гиирсе,  Франк Акст и Тамас Блаже.

Борислав Иванов – директор на отдел „Проекти, програми и инвестиции“, представи пред гостите презентацията „Защо да  инвестираме в Ловеч“. Общинският специалист подчерта благоприятното географско  положение на Ловеч, близостта на града до важни пътни артерии, улесняващи транспортните и  логистичните нужди на предприемачите, както и наличието на потенциална работна ръка.

Инвеститорите от своя страна запознаха  зам.-кмета Ивелина Радевска, председателя на Общински съвет Петър Цолов и секретаря на Общината  Даниела Цанова с фирмата си и с техните цели.

“LEONI“ АД е основана през 1917 г, а сега е глобален лидер на система за окабеляване и кабелна технология, като е на 4-то място в света и №1 в Европа. Фирмата има около 75 000 служители, в 32 страни от цял свят. Ръководството й е мотивирано не само да запази, но и да разшири позициите си на световен пазарен лидер. Немските инвеститори имат желание да открия предприятие или клон на „LEONI“ в България. Процесът на производство на кабели все още основно се извършва чрез ръчен труд, а тук има свободна работна ръка, стана ясно от срещата. Инвеститорите са се спрели на Северозападния регион на България, като са посетили още Плевен и Лом.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%84%d0%b8%d1%80%d0%bc%d0%b0-leoni/

Коментари

 1. Cvetomir Todorov каза:

  И по малко подкупи да искат общинските плъхове…

 2. Alexandar Petrov каза:

  Ако изглупеят като другите бизнесмени да дават мизерна заплата срещу много труд ще се принудят да назначават некадърници ,защото 300 лв не могат да изкушат човек със потенциал за развитие .

 3. А дано стане че затъва тоз град още повече само роми ще живеят след време

  1. Krasimir Kerezof каза:

   По-лошото е че и цингите бягат защото са паразити. Няма вече и от кого да крадат

 4. И коли правеха, ма ко тана …..

 5. Дано не е поредната фирма,която ще избере Севлиево пред Ловеч.

 6. Kiril Georgiev каза:

  Някой да не би да повярва?!Същото е като с голямата фирма-потенциален инвеститор,която само премина като метеор през Ловеч.Но пък бяха големите хвалби“Потенциален инвеститор идва в Ловеч!“А общинарите не можаха да отговорят на елементарни въпроси на този инвеститор“Има ли училища,които готвят технически кадри за производството?Има ли подготвени работници?Има ли парцел за строеж на завода?Каква ще е цената на парцела?“

 7. Grigor Radkov каза:

  Какво става с Кауфланд?

 8. Krasimir Kerezof каза:

  Изгонихте хората бе, каква работна ръка. Останаха пенсионери, ученици и малцина на държавна служба

 9. Nikolay Borisov каза:

  току що в билата различен от 50+ човек нямаше. А беше пълно с хора и изключения нямаше.

 10. Айде сега ще си задават въпроса „Защо да инвестираме в Ловеч?“. Вижда се от космоса. Ама не комплеска „Космос“. Защото тука онези които по партийно разпределение сме разпределени в списъка на селяните от османската империя и правосъдието ни задължава да работим ангария . В Карлуково също. Знам го от личен опит.
  Припомних си, че преди десети като ни хващаха за слушатели чичковци и лелки какво било преди девети един ни разправяше, че били маса задружни като си спретнали стачка с искания 8 часов работен ден и заплатите да се изплащат редовно. След десети трябва ли пак да се стачкува за такива привилегии? Винаги когато тука са ни управлявали евроПейци си е така.

%d блогъра харесват това: