Представители на здравни служби проведоха работна среща с колеги от град Ниш, Сърбия

Прочетено1370пъти

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Представители на ловешките здравни служби проведоха работна среща на 2 март т.г. с гостуваща здравна делегация от град Ниш, Сърбия. Делегацията бе в Ловеч по покана на кмета на Общината Корнелия Маринова, която ги прие на в кабинета си. Целта на еднодневната визита е опознавателна с цел бъдещи съвместни проекти. Работната среща бе ръководена от зам.-кметът Венцислав Христов и се проведе в приемната на общината в Бароковите къщи.

В състава на сръбската делегация бе Марияна Матич, директор на Институт за професионално здраве – Ниш, Сладана Майкич, заместник директор на Институт за професионално здраве – Ниш, Милан Манойлович, бивш директор на Института и председател на Асоциацията на мениджърите на първичната здравна помощ и Драган Петкович, представител на същото сдружение. Институтът в Ниш е държавна институция с широк профил и близо 280 служители.

От българска страна участваха представители на почти всички здравни служби – прокуристът на МБАЛ д-р Снежина Митова, д-р Тихомир Бенев, д-р Велислав Тодоров от БЛС, Главна мед.сестра на МБАЛ- Мимоза Кирова, д-р Татяна Ганчева, директор на Спешна помощ, д-р Вержиния Даскалова и д-р Габриела Кръстева и инж. Антоанета Андонова от Службите по трудова медицина и други.

Гостите се интересуваха как е организирано нашето здравеопазване, по специално как работят службите по трудова медицина, ТЕЛК, възстановителни и рехабилитационни служби, здравни станции с геотермални води, както и какви възможности има за интеграция.

За краткото време сръбската делегация разгледа Покрития мост и Музея на водата и още същия ден отпътува обратно за Ниш.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%bb%d1%83%d0%b6%d0%b1%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2/

%d блогъра харесват това: