Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложба, посветена на 150-ата годишнина от обявяването на Троян за град

Прочетено1079пъти

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложба, посветена на 150-ата годишнина от обявяването на Троян за град. Експозицията „Троян – нашият град“ е организирана от народни представители от града и общинското ръководство, като съдържа близо 20 документални платна. Те представят Троянския манастир, занаятите, промишлеността, празниците и инфраструктурата на града. Специално внимание е отделено на керамичното и грънчарското изкуство.

Това е празник, който всеки троянец трябва да носи в сърцето си, отбеляза председателят на парламента и пожела на всички жители на Троян да продължат да бъдат все така сдружени. Хубаво е да се поучим от Вашето взаимодействие в името на по-добрия живот и по-красивия град, добави Цвета Караянчева.

Народният представител Иван Миховски изрази увереността си, че няма българин, който да не е посетил Троян и да не се е сблъскал с балканджийското гостоприемство. По думите му в представената изложба всеки ще открие по нещо, с което да се наслади на един от най-красивите български градове.

Кметът на Троян Донка Михайлова подчерта, че за всички троянци е чест празничните прояви да започнат в Народното събрание като израз на уважение към държавността и институционалността в страната ни. Нашите деди са ни завещали три важни ценности – любов към планината, обич към традициите и предприемчив дух, заяви тя. Донка Михайлова посочи още, че Троян е градът на предприемчивите хора, с висока икономическа активност на местния бизнес и ниска безработица.

Част от експозицията са и изделия, изработени в стила на традиционната българска троянска керамика.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d1%8a%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-3/

%d блогъра харесват това: