Дек. 07 2012

Предаването „Панорама” на БНТ довечера с излъчване от Ловеч

Прочетено2939пъти

Част от предаването „Панорама” по БНТ тази вечер ще бъде посветена на Ловеч, информират от ловешкото кметство. Екип на Бойко Василев засне посещението в града ни на вицепрезидента на Световната асоциация по приключенски туризъм Крис Дойл.

Американецът дойде в Ловеч заедно с двама професори от университета в Лийдс, Англия, специалисти по проблемите на алтернативния туризъм. Гостите заявиха на изпращане вчера: Ще се върнем в Ловеч. Те бяха силно впечатлени от вековната история на Ловеч, разглеждайки Ловешката крепост, музея на Васил Левски, галерия „Дарение Казаков”. Те бяха посрещнати от зам.-кмета на Ловеч Пламен Петков, с когото обсъдиха възможностите за развитие в общината на алтернативен туризъм – културен, селски, аграрен.

Предната вечер те отседнаха в къщата за гости „Бела” в с. Хлевене, където преживяха интересно приключение. В снежния селски двор в тъмното ги „нападнаха” въстаници, облечени в униформи от Априлското въстание, „гръмнаха” с пушки и извадиха саби, за да проверят кой влиза в българския дом. Когато се установи, че идват добри хора, пукна Черешовото топче и неговият салют ги приветства за добре дошли. След това всички заедно седнаха на никулденска трапеза, попяха им жените от групата в местното читалище.

Всичко това бе заснето от екипа на „Панорама” и довечера може да го видим БНТ. По-рано през деня камерата запечата и освещаването на малък домашен храм в къщата за гости „Бела”. Освещаването направи лично Ловчанският митрополит Гавриил. Това също ще е част от предаването за Ловеч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%bd%d1%82-%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87/

Коментари

  1. Въздух под налягане във ВиК тръба каза:

    Къде скрихте пак водата тази нощ, вашата мама?

%d блогъра харесват това: