Предаването „Панорама” на БНТ довечера с излъчване от Брестово

Прочетено4977пъти

panorama2501131Част от предаването „Панорама“ на БНТ довечера ще бъде посветено на с. Брестово и неговия нов жител Сузана Жезус. Репортерката Поли Златарева и операторът Хрисимир Данев ще разкажат защо една португалка, работила в големи фирми в цяла Европа, е избрала за свой дом едно малко българско село. Пред камерата Сузана ще сподели, при това на отличен български, кога и защо е дошла у нас, как е открила Брестово, как се чувства като част от местния читалищен състав. Ще научим още как ще се обогати населението на селото – освен Сузана тук ще се засели и нейна приятелка от Испания, както и английско семейство от Добрич. Домакинята ще нагости екипа на „Панорама“ с баница и пълнени чушки, приготвени лично от нея.

Намеренията на Сузана са да възстанови със собствените си ръце няколко къщи в селото, които да превърне в къщи за гости. За целта обаче тя възнамерява да отиде за една година в Европейския институт за ядрени изследвания ЦЕРН, където е работила три години, за да спечели пари за осъществяване на плановете си.

Сузана Жезус е инженер-геодезист, в института ЦЕРН е участвала в създаването на електронния колайдер – най-големия научен експеримент на ЕС. „Панорама“ я снима по покана на нейните нови приятели Николай и Ивайло Йотови от продуцентска фирма „Ц. С. М.” ООД – София, които по време на изпълнението на проекта за културен туризъм „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето” се запознават с нея. Идеята е да покажем Ловеч, неговите възможности за алтернативен туризъм и хората, които помагат да съхраним българската духовност, заяви Николай Йотов. В тази връзка бе и друго предаване на „Панорама“ – от началото на декември м. г., когато екип на Бойко Василев засне и излъчи посещението на светила в световния приключенски туризъм в ловешкото село Хлевене.

 

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%bd%d1%82-%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-2/

%d блогъра харесват това: