май 10 2014

Правителството си замина. Подари ни два обекта.

Прочетено3093пъти

pravitelstvo10051414Днес кабинетът Орешарски пристигна в Ловеч и проведе изнесеното си заседание в сградата на Областна администрация. Имало е среща с кметовете от областта, а в следобедните часове Премиерът и министри се срещнаха с представители на бизнеса. Всички срещи бяха закрити за медии.

След края на заседанието си, на кратък брифинг,  министър-председателят Пламен Орешарски съобщи, че област Ловеч се сдобива с два имота. Правителството предоставя безвъзмездно на община Ловеч терен за благоустрояване на района на Деветашката пещера. С друго решение на община Троян беше прехвърлено правото на собственост върху имот в местността „Кантона-гарата“, като намерението на общината е да създаде в него изнесена промишлена зона. Премиерът добави, че се работи и по предоставяне на имот с отпаднала необходимост от армията. Министър-председателят изтъкна, че днешното  заседание на кабинета в Ловеч е етап от цялостната програма на правителството за поредица изнесени заседания в регионалните центрове.

pravitelstvo10051430Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова обяви, че е утвърден план-приемът за студентите 2014г.-2015г. „Той е съобразен с изискванията на бизнеса и със стратегически професионални направления за развитието на държавата“, подчерта министър Клисарова. Тя добави, че са увеличени бройките по природоматематическите науки, педагогика и техническите науки. Също така за първи път в план-приема е утвърден прием на студенти по специалността „парамедик“ в професионално направление здравни грижи и „лекарски асистент“, като и двете степени са бакалавърски. „Те са изключително важни за развитието на здравеопазването, особено по отношение на по- малките региони и спешната помощ“, подчерта министърът. Тя добави, че са осигурени и 400 бройки за студенти в наши университети за българи, които учат в чужбина. С близо 15,8% е завишен приемът за медицински кадри, следван от приема за технически кадри. В областта на средното образование за професионалната гимназия по машиностроене се обособява паралелка от 23-ма човека, които ще могат да започнат проекта за дуално обучение.

На въпрос за Украйна премиерът Орешарски изтъкна, че България подкрепя дипломатическите и политическите усилия за решаване на конфликта. „По никакъв начин не насърчаваме по- екстремистки действия от която и да е от двете страни. Последните няколко седмици дадоха повод за призив към сегашните украински власти да водят по- интеграционна политика в рамките на своята страна“, каза министър-председателят.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%b8-%d0%b4%d0%b2/

Коментари

 1. Анонимен каза:

  Ауууу, верно ли е, че снощи Цветан Цветанов правил концерт в чест на идването на Орешарски днес?

 2. debelaka каза:

  Огледал се Илия, пак в тия!

 3. Анонимен каза:

  Бог да пази България от подобни управляваши!

 4. vladilovech каза:

  А бре този терен колко пъти ще го дават?

%d блогъра харесват това: