мар. 07 2013

ПП ГЕРБ дари 500 000 лв за новостроящия се храм „Св. св. Кирил и Методий” в Ловеч

Прочетено2199пъти

hram1508121На 6 март ПП ГЕРБ дари още 500 000 лв за новостроящия се храм „Св. св. Кирил и Методий” в Ловеч. Новината бе съобщена лично от Бойко Борисов на последното заседание на Министерски съвет в този мандат се казва в съобщение на пресцентъра на партията.

Вместо изборни плакати и клипчета, 4 млн. лв от партийната субсидия ще дарим за изграждане на църкви и джамии, заяви лидерът на партията. Той припомни, че „от тази субсидия ние дадохме 1 млн. на Бисер, на Перник – пак 1 милион, за децата, за църкви”.

Това е второто дарение на партията за катедралния храм, който се изгражда в центъра на Ловеч. На 15 август – Голяма Богородица, миналата година лично зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов донесе вестта, че 100 000 лв от държавната субсидия на партията се предоставят за храма. Той акцентира тогава пред медиите, че искането е отправено от областния координатор Николай Нанков и общинските съветници в града.

За съжаление в бюджета няма средства за целта, но пък ние от ГЕРБ винаги сме считали, че държавната субсидия за издръжка на партията трябва да е насочена и в обществен интерес. Затова и отделяме за различни дейности. За съжаление много повече са нуждите от възможностите, но въпреки всичко подпомагаме и при бедствия, и за подобни цели като доизграждането на този храм, каза тогава Цветанов.

С дарените днес половин милион лева ще бъде завършен първият етаж, където са разположени параклис, църковен музей, зала за лекции и прожекции с 250 места, баптистерий, сервизни помещения, трапезария и кухня, ще бъдат изградени ВиК и ел. инсталациите, отоплението и входните врати, ще бъдат облагородени и прилежащите пространства около храма. С парите от предишното дарение пък ще се завърши напълно и фасадата, обясни митрополит Гавриил.

Днес Бойко Борисов прояви интерес на какъв етап е мултифункционалната спортна зала, която се изгражда в Езиковата гимназия. Вече е до покрив, докладва финансовият министър в оставка Симеон Дянков, който следи отблизо как се харчат отпуснатите за обекта 1 милион лева от правителството. Обектът ще бъде готов в средата на май.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%bf-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8-500-000-%d0%bb%d0%b2-%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d1%89%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d0%b5-%d1%85%d1%80/

Коментари

 1. Илиян Пеевски каза:

  Жалък ПиАр на тотално провалила се управляваща партия.

  Партия, която 4 години ползваше държавен ресурс да я славославят по купените и продажни български медии, нещо, което буквално втрещи „Репортери без граници“ и други европейски организации и нещо, което ни запрати на дъното по свобода на медиите в Европа и света.

  Партия, която ползваше държавен ресурс и цялата държавна машина да мачка опонентите си, да мачка инакомислещите, да мачка „непослушните“ бизнесмени, винаги да няма пари за „непослушните“ и винаги да се намират пари за послушковците.

  Партия, която с ПиАр агенции, продажни медии, дваж по-продажни социолози, огромен финансов ресурс и с цялата държавна и общинска администрация и служби „печелеше“ избори по втория начин с измами, с „депутатски чували“ с предварително написани изборни протоколи, с фалшификации, с писалки със „симпатично мастило“ и с какво ли още не от палитрата на мутро-изборната действителност.

  Партия, която си бе въобразила, че държавата е нейна собственост и за лична употреба. Партия, която бе създадена и с нищо по-различна от една силова групировка.

  Краят е логичен и нищо не може да го спре. НДСВ опита подобни тъпи и жалки ПиАр номера с чешмички и „къщички на баба Яга“. Там си и останаха – при баба Яга. Къде ще остане Герб? Естествено, на ниво вицове за мутри и милиционери… със и без лентички.

 2. Илиян Пеевски каза:

  Герб в действие или – как се харчат чужди пари.

  „Скандалната зам-министърка на земеделското министерство Светла Боянова, която шокиращо разреши строеж върху дюните и както изнесе АФЕРА сега разпределя по безумен начин евро-субсидии на „правилни” фирми, докато правителството е в оставка, вече е достойна да бъде разследвана и от ОЛАФ. Боянова подготвя отпускането на 3 000 000 лева ЕВРО-ПАРИ, ОТПУСНАТИ ОТ БРЮКСЕЛ, за … сайт, наречен „Гео информационен портал”!
  Колко златен трябва да е този сайт, всеки би могъл да си даде отговор, а главният прокурор Цацаров незабавно трябва да си размърда телесата.
  Освен тези евро-пари, източени към сайта, зам-министърката заедно с бившия си съдружник Ивайло Тодоров насочва към частна фирма, свързана и с нея, още 2 000 000 лева – пак от евросубсидиите.“

  http://afera.bg/mishena/39052.html

  Евросубсидии, партийни субсидии, бюджетни средства – има ли значение?

  http://www.youtube.com/watch?v=AvJyjifoKHs&feature=share 🙂

 3. borissov каза:

  Много грехове, много пари…

 4. Furniture каза:

  http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/03/07/2017725_ataka_vuzpia_volen_siderov_v_partiiniia_himn/

  Коментирайте това, г-н Пеевски, любезно моля.

 5. ГЕРБ си напазаруваха 27 независими депутата от РЗС-8, от Атака- 15, от ДПС-3, от СДС-1, което прави на месец 27х15 000лв= 405 000лв. Ето от къде са парите "С чужда? пита помен да правиш"

%d блогъра харесват това: