По традиция деца и доброволци украсиха елхата на Областна администрация

Прочетено1121пъти

По традиция и тази година деца и доброволци от Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” украсиха елхата на Областна администрация. Светлините на коледното дръвче светнаха празнично на 5 декември.

Елхата, която е висока близо 4 метра, е украсена с ръчно изработените „играчки” от деца от Ресурсния център от цялата област Ловеч и третокласниците от СУ ”Тодор Кирков” с ръководител Теодора Христова, доброволци от библиотеката, както и от децата от Регионален център, изработили и изпратили украсата от  от гр. Априлци, Летница, Ябланица, Угърчин, с. Дерманци, Луковит и Тетевен.

Те са екологично чисти, много от тях изработени и от подръчни материали, обясни Моника Дончева, директор на центъра. В помощ на децата при украсяването се притече и зам.-областния управител Бойко Пъдарски. Той благодари на малчуганите и пожела Дядо Коледа и тази година да бъде щедър към тях. Пъдарски поздрави и учителите им, които с много търпение са работили с тях, като пожела на всички здраве и весели празници и подари торти за малките творци.

Във фоайето на Областна администрация е подредена и изложба на детски рисунки. Над 72 творби и 13 приказки до момента пристигнаха в центъра. Участниците много искрено и по детски ни представят своите „детски добрини“. Точно на този ден – Деня на доброволеца почти всички рисунки са изложени във фоайето на областната администрация, а деца от СУ „Тодор Кирков“ и  младежи от ПГ по ИТУ, СУ „Св. Климент Охридски“ заедно със своите учители, ресурсни учители, родители и зам.-областния управител и доброволци случиха поредното си добро като украсиха елхата със саморъчно изработени играчки, коментира Моника Дончева.

Поздравления отправиха младите таланти от вокална група „Усмивки” с ръководител Красимира Петкова и малките танцьорки с ръководител Невена Иванова.

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%be-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0-%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%86%d0%b8-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b8%d1%85/