Потребителите имат възможност сами да отчетат показанията на измервателните уреди

Прочетено1315пъти

chez503131В съобщение на ЧЕЗ, публикувано на интернет страницата на компанията се казва, че в изпълнение на решението на ДКЕВР за въвеждане на нова цена на електроенергията за битови клиенти, считано от 5 март, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД започна извънредно отчитане на електромерите. Графикът на извънредния отчет е публикуван на сайта на дружеството www.cez-rp.bg, информация може да се получи в Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на телефон 0700 10 010.

С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 435 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на битовите клиенти ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

„За да гарантираме на клиентите си максимална коректност при фактурирането на консумираната електроенергия, им даваме възможност да отчетат сами показанията на електромерите си. Клиентите, желаещи да се възползват от тази възможност, трябва да направят своя отчет и да подадат данните към компанията до 11 март в Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ, на телефонната линия 0700 10 010 (меню 2), на zaklienta@cez.bg, на факс (02) 8959 667 и през уеб-сайта www.cez.bg“, заяви Петър Баран, главен оперативен директор на ЧЕЗ България.

Битовите клиенти, които ще се възползват от предоставената възможност, трябва да посочат данните от електромера (по всички тарифи), клиентски или абонатен номер, датата на отчитане, трите имена на титуляр и адрес на обекта, за който се декларират показания.

Фактурите ще съдържат две стойности за използваната електроенергия – по стари цени и по нови цени.

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg

 

В сайта на ДКЕВР може да видите решението, с което се обявяват новите, по-ниски цени за битовите потребители.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%82-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%b8-%d0%b4/

1 коментар

  1. Така и не разбрах какво се случи в производството и преноса на ел.енергията, та ДКВЕР да свали цените на „тока“. Не разбрах какво е основанието, каква е причината. Или както свалят цената, така я и вдигат. Въпрос на настроение и на едни комисионни вероятно? Някаква нов вид /с/пазарна икономика? Ако е свалена заради протестите, то би следвало това „сваляне“ да важи от датата на вдигането в средата на миналата година. Ако е заради протестите, тогава имаме „протестна“ икономика, а не пазарна. Или всичко е да се позамажат очите, „бурята“ да поутихне, а като минат изборите и /да не дава Господ/ бъдат овластени пак същите – отново „на тръстиката“.

    Е, поне за ПП АТАКА нещата са ясни. Този проблем ще се реши един път завинаги като енергетиката на България премине изцяло в български ръце. 51% държавна собственост, а останалите 49% – акции за населението. По-добър граждански контрол няма.

    За който иска. Който не иска – да си тегли хомота и да се облизва за чешки пенсии и доходи.

%d блогъра харесват това: