ян. 03 2016

Поради снеговалежите кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова свика Кризисния щаб, няма сериозни сигнали за бедстващи

Прочетено5818пъти

snegovalej301151Във връзка с падналите през последното денонощие снеговалежи и необходимите мерки, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова свика Кризисния щаб на заседание днес в 17.00 часа.

Докладваха представителите на институциите и фирмите, ангажирани със снегопочистването и поддържането на пътната, ВиК и електроснабдителната и електропреносната мрежа, докладваха. На територията на община Ловеч няма подадени сериозни сигнали за проблеми във връзка със зимната обстановка.

Основните артерии в града се почистват. Асфалтът е обработен, предстои повторно насоляване, за да не бъде допуснато обледяване на пътното платно.

В 3.00 часа след полунощ ще бъде направена нова обработка. Приоритетно ще бъдат почистени главните улици и пешеходната зона, маршрутите на градския транспорт и спирките, районите на училища, детски градини, социални и здравни заведения.

Почиства се и общинска пътна мрежа, между населените места в общината. Кметовете на населени места и кметските наместници съобщават за частични навявания на пътя Баховица-Лисец, Деветаки-Тепава и в района на с. Горно Павликене.

По данни на Пътна полиция на територията на общината са станали около 20 леки ПТП. Има един закъсал пътнически автобус по пътя за Деветаки – Тепава, случаят е поет от екип на Гражданска защита.

Поради ниските температури се очаква да има проблеми със замръзнали водомери по селата, утре ще станат ясни мащабите.

Всички екипи в момента работят без прекъсване, институциите, почистващите фирми и експлоатационните дружества разполагат с дежурни и аварийни групи.

Очаква се валежите да продължат и през нощта.

Община Ловеч приканва гражданите да паркират личните си автомобили по начин, който не препятства работата на снегопочистващите машини.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd/

Коментари

 1. Ами да вземат да почистят малко – ужасно е особенно до селата като Смочан и кварталите ! Там не живеят ли хора ? И защо се чисти само до Лукойл до Механото а надоло – НЕ ?

 2. V Lovech ima li snegopochistvashi mashini??

 3. Da iren njakde prohetoh he sa izkarani 29

 4. Очакван сняг + 10 см. сняг при град 3 км от единият край до другия… и няма кой да почисти да не говорим за селата и се вика кризистен щаб.Какво ли щеше да стане ако този сняг беше 50 см метър?

 5. Moje bi

 6. От седмица се казва, че ще вали сняг от днес. Кметицата ви да не е глуха? И това не е никакъв сняг, какви снегове е имало на времето. От два месеца нищо смислено за града не е свършила

 7. Vav kvartal cherven brqg ne e vlizal snegorin sashtata nezrazbornost kakto vinagi nqmam dumi bila po svqsna staryira dobre sas tova che kazvaja dni predi snega che shte vali mnogo

 8. И като пишете, бъдете информирани. За какви „маршрути на градския транспорт“ иде реч, като има само една автобусна линия?

 9. Не се засрамихте…или пак ви изнензда зимата.

 10. Тая жена май само това прави свиква разни щабове или съветници. ..все едно е кмет на Париж, а не на малък областен град

 11. Как в съседна на ловешка община в възможно пътят да е на асфалт, а в ловешко си играем на руска рулетка понеже не се е чуло за опесъчаване или алтернативно? !?

%d блогъра харесват това: