ян. 10 2013

ПОЗИЦИЯ НА СДС ЛОВЕЧ

Прочетено1585пъти

poziciqsds1001131На 27 януари ще се проведе първия демократичен референдум в България, който трябва да даде отговор на въпроса,който е твърде неясен, кампанията – вяла, не са конкретни и позициите на партиите, а избирателната активност изглежда непостижима.Така анализатори коментираха предстоящото национално допитване с въпрос „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“.

„Не се забелязват институционални усилия за популяризиране на участието в референдума“, каза Антоанета Цонева, председател на УС на Института за развитие на публичната среда. Тя посочи, че не е ясно до какви управленски решения би довело гласуването и това е демотивиращо за участие в него.По думите на Цонева все още не са ясни мотивите на премиера Бойко Борисов да призове симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с „не“ на референдума, но според нея при всички случаи те са политически, а не експертни.„Фронтално се излиза срещу БСП в компанията на другите десни. Има два ясни отбора, но това не означава, че има две ясни категорични цели по отношение на самия въпрос“, каза тя.

Поради сложността на темата обаче експертните аргументи няма време да достигнат до публиката, а и не се правят ясни усилия в тази посока, по-скоро се разчита на мобилизация на политически принцип „един отбор срещу друг отбор“.За съжаление първия опит за допитване до народа се превръща в партийно състезание в което политическия инициатор БСП ще търси мобилизация на своя електорат няколко месеца преди изборите.Вместо референдума да даде тласък и обществена енергия на българския народ в трудната икономическа ситуация,резултата единствено ще бъде измерван с проценти на хората решили да участват .Почти никаква е вероятността броя на гласувалите да достигне необходимия брой от около 4 350 000 за да бъде признат референдума.От друга страна ако бъдат минати 20% от този изискуем брой ,то въпроса се връща в Народното събрание. СДС изрази първи позицията си още преди нова година : за неучастие в референдума на 27 януари 2013г, който е от частен характер и не е от компетенцията на народа. Аргументите за бойкот на референдума, са, че при подадени  гласове под 20% това допитване до народа ще постави точка на въпроса за корупционната схема АЕЦ Белене. С този акт българският народ ще постави края на кражбите, корупцията и неясните сделки около този проект. Ако гласовете са над тази бариера, то въпросът от референдума се връща за разглеждане в 41-то Народно събрание и се продължава черното финансиране както на поддръжниците, така и на неговите противници

 

И за да няма спекулации позицията на СДС –Ловеч е за развитие на ядрената енергетика ,но не чрез изграждане на Белене а на :

1.Удължаване на живота на 5 и 6 реактор на АЕЦ –Козлодуй след 2030 година.

2.Изграждане на 7 и 8 реактор ,но от ново поколение на същата площадка.

Естествено на предстоящия референдум няма как с ДА или НЕ да изразим тази наша позиция,а и тя може да бъде възможна след приемане на нова „Енергийна стратегия” от следващото Народно събрание.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b4%d1%81-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87/

Коментари

 1. Илиян Пеевски каза:

  Много умело манипулирате хората. Твърде жалко и наивно. Никакъв проблем не е аргументите ви да бъдат направени на пух и прах.

  Най-жалката ви позиция не е относно удължаване срока на съществуващите реактори в АЕЦ Козлудуй и строежа на нови два блока. А тя е също жалка, защото СДС и Костов години наред бяхте ПРОТИВ АЕЦ Козлудуй и ако имахте възможност щяхте да затриете и 5-ти и 6-ти реактори. Естествено след „пристигането“ на фалиралата американска компания Уестингхаус в Козлудуй – веднага се обърнахте на 180 градуса и запяхте друга песен.

  Но, най жалката ви лъжа и демагогия е, цитирам: „Аргументите за бойкот на референдума, са, че при подадени гласове под 20% това допитване до народа ще постави точка на въпроса за корупционната схема АЕЦ Белене. С този акт българският народ ще постави края на кражбите, корупцията и неясните сделки около този проект.“

  Въпроси: Какво общо има между ядрената енергетика на България и криминалните действия на бивши овластени лица от БСП? Толкова ли сте елементарни, че да пробутвате историята за „бълхата и юргана“? На криминалните престъпници мястото не е ли в съдът и после в затворът? Усещате ли се какъв автогол си вкарвате – можете ли да оборите твърдението, че с тази ваша позиция вие не работите криминалните деяния /за които твърдите/ около Белене да бъдат замазани, потулени и забравени?

  Искате удължаване експлоатационни срок на 5-ти и 6-ти реактор. А знаете ли от кого зависи това удължаване? Наясно ли сте, че тези които оплювате и с които се гаврите около строежа на Белене са тези, без които удължаването живота на тези реактори е кауза пердута? А наясно ли сте, че същите тези строят две АЕЦ в Турция и ако българите се покажем достатъчно големи идиоти да си ликвидираме ядрената енергетика – същите тези ще строят още две нови АЕЦ в Турция? Хайде сега смятайте – кое е по-добре за тях, да удължат живота на два реактора или да изградят две нови АЕЦ? Същото е и с френско-канадския консорциум – и те ни чакат да заробим АЕЦ Белене, че да направят още два реактора в румънската АЕЦ, заради която АЕЦ по криминален начин бяха ликвидирани 1-4 блокове на АЕЦ Козлудуй!

  Всъщност, колеги от СДС – вие за кого работите? За чий ЧУЖД интерес?

  И хич не ми пробутвайте разни антикомунистически лозунги, разни идиотщини за диверсификация, за нечие влияние, за това на кой външен господар му била по-голяма пиш..та и по-здрави ботушите с които да ни мачка и третира като икономически роби и куче-касичка, че ще вземете да разплачете някой. Не че е беда, ама АТАКА не вярва на сълзи! АТАКА вярва в българският интерес, а той е – НЕЗАБАВНО ИЗГРАЖДАНЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!!!

 2. fee-faw-fum каза:

  Нито една АЕЦ не се строи в момента в Турция.

 3. Илиян Пеевски каза:

  Строителството е дълъг инвестиционен процес и много сложен особено при изграждането на АЕЦ. Одобряване на площадка /изключително важен и дълготраен етап/ , проектиране, изработване на оборудване и пр. Самото строителство е най-малкият проблем. Този процес е стартирал в Турция, а колко АЕЦ ще изградят – това ще зависи до голяма степен от съдбата на АЕЦ Белене.

  АЕЦ Белене, която има одобрена площадка, която има изработен проект, която е вече с готово и произведено оборудване, на която има инвестирани около 1,5 млрд лв като първоначално строителство и най-важното – която АЕЦ група идиоти и продажници са решили всичко това да ликвидират за някакви чужди интереси и да превърнат България от енергиен център на Балканите – във вносител на електроенергия след броени години??!!

 4. fee-faw-fum каза:

  Да, и много скъп процес. Не на всекиго е по джоба. Втора атомна у нас се строи вече повече от 25 години. И турската Атака така агитира- българите строят две АЕЦ – в Белене и 7 и 8 блок в Козлодуй. И ханъмите вярват ли, вярват….
  Нищо не се строи в Турция, а и какво ми пука за Турция. Макар, че като стане „БУМ“ и доста ще ми припари под задника.
  Моите деца все още са тук, в България, да им натрисам огромен паричен дълг, огромен ядрен риск, една камара ядрени отпадъци с период на полуразпад стотици и хиляди години… Не, мерси. Никакви АЕЦ.

 5. fee-faw-fum каза:

  „…група идиоти и продажници са решили … за някакви чужди интереси…“
  Това да не е групата, която ходи да играе мачлета в Москва? И сега ни сапунисва?

 6. Илиян Пеевски каза:

  Колега, пробвайте с подобни коментари да плашите непослушните деца. В момента в света се строят 300 нови ЯЦ при около 600 действащи. Дори Япония миналия месец взе решение за строителство на нова ЯЦ.

  Няма да е лошо да обясните на хората каква цена на тока ще плащат след 2020 година. Няма да е лошо да обясните на хората, че тази мантра за „скъпата“ АЕЦ Белене е кьорфишек на една печалноизвестна банка, наета /от кого ли/ да се произнася за цената на ЯЦ и най-интересното – която банка е доказаната перачница на мексиканските наркокартели, обслужваща семейство Бин Ладен и основното – която банка бе осъдена в САЩ да плаща огромни глоби за лъжите, манипулациите и прането на пари.

  Няма да е лошо /ако ви стиска/ да обясните на хората, че имаме /или имахме/ оферта от руснаците те да построят Белене, след което да ни дадат 51% от собствеността и с които 51% ще изплащаме в бъдеще време нашият дял. Това политическите мутри го крият и манипулират хората за липса на инвеститор и натоварване на държавния бюджет. Но, така е когато една държава се управлява като някаква силова мутренска групировка.

  Не ви се меся в делата, но всяка партия дръзнала да застане срещу БГ интерес – рано или късно си отива от политическата сцена. Дори самонадеяните Герб си отиват безславно, защото няма как да си вписал в предизборната си програма като приоритет номер две „Изграждане на АЕЦ Белене“, след което да се обърнеш срещу собствените си обещания. А то да беше само това. Подобни лъжи и измами никой няма да прости. При СДС и ДСБ – резултатът от подобни действия и позиции вече е факт. За НДСВ е излишно да споменавам.

 7. fee-faw-fum каза:

  Илияне, ти си по плашенето. С Турция и кръвожадните башибозуци.
  В кой свят се строят въпросните АЕЦ-и? В Китай и Русия може би? В Япония от 55 централи работи една, и то под натиск от самите японци да бъде спряна. Богати държави като Германия отричат вече АЕЦ, Франция и тя ще води дебат по темата. Австрия си построи една АЕЦ, която не е работила никога. Стои като паметник. САЩ спират старите централи и ще строят нови блокове /не централи, не бъркай като предния път/ единствено заради натиск от ядреното лоби. Канада нямат къде да си дянат свръхпроизводството, плащат на съседите да им взимат излишната електроенергия.
  Не съм ти колега. Може би единствено съфорумец.

 8. Илиян Пеевски каза:

  Нямам намерение да оборвам лъжите и манипулациите ви. Наистина, няма как да сте ми колега. Намерете си някой събеседник от вашето ниво. Това е последното ми обръщение към вас.

 9. fee-faw-fum каза:

  Уточнение: от 54 атомни РЕАКТОРА /50 без тези, отписаните, във Фукушима/ в Япония работят 2 реактора в един АЕЦ.

  Благодаря за „високата оценка“, Илияне. Втори път Ви хващам в лъжа /първият път преди време, че в САЩ строят нови атомни централи, сега – че в Турция ги строят/ . Та и наща май е „лъжецът вика „дръжте лъжеца“. Приятна вечер!

 10. Нека всеки гласува по съвест, а не по партийно поръчение на 27.01.2013 година. А, Вие г-н Пеевски не знам каква ДВОЙНА играе играете.

 11. Илиян Пеевски каза:

  Г-жо/г-це Иванова, в цивилизования свят е прието, когато се задават провокативни /понякога нечистоплътни въпроси/ – задаващият да се мотивира. Лъжите и некомпетентността не са извинение.

  Ето как „не се строят“ атомни реактори в САЩ според един …как да го нарека – любител на НЕистините и манипулациите. Цитирам: NRC одобри строителство на първите 2 нови ядрени блока с АР-1000 в САЩ На 9 февруари тази година. NRC (Комисията за ядрено регулиране) на САЩ одобри разрешението за строителство на два нови ядрени блока.

  Ето каква е ще е съдбата на японските атомни реактори и забележете „спрени под натиска на хората“ /пак според същият любител на НЕистините/ Цитирам: Токио. По-голямата част от японските градове и селища, където има ядрени централи, заявяват, че са съгласни реакторите да бъдат отново пуснати в експлоатация, ако правителството гарантира сигурността на мощностите. Това показва обществено допитване, оповестено в неделя. Почти всичките 50 реактора в Япония остават спрени за проверки на сигурността, след инцидента във АЕЦ „Фукушима” през 2011 г., и ще трябва да получат одобрението на нов регулаторен орган, преди да бъдат пуснати отново. В момента действащи са само два реактора.
  Въпреки инцидента във Фукушима, 54% от 135-те кметове на общините намиращи се край ядрени централи заявяват, че те биха приели рестартирането на реакторите.

  И още един цитат: Новото японско правителство ще преразгледа плановете на предишната администрация за пълен отказ от ядрена енергия до 2040 година. Реакторите трябва да бъдат рестартирани, ако се докаже тяхната сигурност, изтъкна ресорният министър Тошимицу Мотеги. Спирането им беше реакция на аварията във Фукушима.

  И още едно разобличение на манипулатора. Цитирам:Държавната руска компания Росатом вече строи първата ядрена централа в Турция в провинция Месрин. За строежа на втората централа в провинция Синоп кандидатстват японски, южнокорейски, китайски и канадски фирми. …..Друг цитат: Турция е харесала терен за третата си ядрена централа. Той е недалеч от брега на Черно море, в близост до границата с България. Все още решението не е окончателно, но това е фаворитът засега, става ясно от изявление на министъра на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз, цитирано от електронното издание gazday.com.

  п.п. надявам се всеки може сам да провери истинноста на горните цитати в интернет и още МНОГО подобна информация, показваща достатъчно ясно кой лъже и кой казва истината.

 12. fee-faw-fum каза:

  Правилно, Пеевски. Противно на твоето твърдение преди време, че в САЩ ще строят нови АЕЦ, американците просто евентуално ще строят нови блокове в съществуващи такива. Не ми се рови да извадя думите ти от онзш спор.
  В Япония в момента работят само два реактора!!! Евентуално някога ЩЕ мислят какво да правят другите.

  Ако нти се рови, рови и търси. Тук всичко е написано. Информацията е събирана от чужди източници, не е партийно поръчана и платена.

  http://greentech-bg.net/

 13. fee-faw-fum каза:

  „Илиян Пеевски казва:
  10.01.2013 в 16:54
  А наясно ли сте, че същите тези строят две АЕЦ в Турция?“

  „Илиян Пеевски казва:
  10.01.2013 в 22:11
  Държавната руска компания Росатом вече строи първата ядрена централа в Турция в провинция Месрин. За строежа на втората централа в провинция Синоп кандидатстват японски, южнокорейски, китайски и канадски фирми.“

  Та кой, казваш, е манипулатор? Кога казваш истината – в 16 и 54 или в 22 и 11 часа? Между „вече се строи“ и „тепърва ще се определи кой евентуално ще строи“ има огромна разлика. Както и между Росатом и азиатците от Япония и Южна Корея. А руснаците все още не строят в Месрин, въпреки опитите да се представи това за даденост у нас. Има само постигнато споразумение за нещо подобно. В момента в Турция НЯМА нито една АЕЦ в строеж, товарищ.

 14. Илиян Пеевски каза:

  Абе ти нормален ли си? Какво изобщо разбираш от строителство? Мятане на тухли и вар? Изобщо, наясно ли си кога и как започва един строителен инвестиционен проект? Наясно ли си колко време и колко много други неща съпътстват този строителен ПРОЦЕС преди да започне изливане на бетон и „мятане на киреч“? В контекста на горното – наясно ли си кога на практика е ЗАПОЧНАЛО СТРОИТЕЛСТВОТО и на двете турски АЕЦ? Съмнявам се, че изобщо си наясно с каквото и да било.

  В момента се СТРОИ първата АЕЦ на Турция от Росатом и в целия свят само ти не си наясно и продължаваш да лъжеш, че не се строи и че няма строеж и строителство и изграждане на оборудване!!! А да си наясно какво е оборудването, реакторите и прочие НА ДВЕТЕ ЯЦ, което е ЧАСТ от това строителство? И на първата и на втората АЕЦ? Ще строят и Трета, но чакат националните предатели и чуждите подлоги в България да извадят и съсипят страната ни като производител на ядрена енергия, че после да купуваме от тях.

  Да си наясно случайно, че и Германия, която цитираш, видя зор с недостиг и ел. енергия и пусна „замразени“ /в резерв/ реактори?

  Цитат: Най-големите производители на енергия от АЕЦ в световен мащаб са САЩ, Франция, Южна Корея, Великобритания, Русия, Канада и Китай. Тези държави планират изграждането на нови мощности. Други, по-малки производители са Швеция, Финландия, България и Аржентина.

  Наясно ли си, че тези държави не „горят от желание“ в други държави да се развива ядрена енергетика? Няма начин да си наясно. Няма начин да ти е ясно, че за топ-икономиките на света е добре да имат собствена ядрена енергетика, докато за другите държави ядрената енергетика трябва да бъде обявена за опасна. Същият номер ни извъртяха с „глобалното затопляне“ и „парниковия ефект“ за да редуцират и концентрират световната икономика на собствените си територии, а за такива като нас – да гледаме овце и говеда…. ако и това ни разрешат.

  Наясно ли си, че там, където има АЕЦ – войни не се водят в радиус от стотици километри? Наясно ли си, че една АЕЦ е национална сигурност? Няма начин да си наясно!

  Е, това ви е целта. След като разрушихте икономиката ни и селското стопанство и след като унищожихте всичко НАЦИОНАЛНО и свързано с националния ни суверинитет и достойнство – остана да съсипете и ядрената ни енергетика и да наредите България трайно около канибалските африкански държави. Това ви е целта. Целта на националните предатели и поклонници на убийствения план Ран-Ът, който твоят лидер Костов подписа без да му мигне окото.

  А товарищ ще викаш на другарчетата си в ДСБ Ловеч и на партийния ви лидер Костов, завършил благополучно школата на КГБ край Кременчук.

  п.п. не ми е ясно само това разминаване между теб и лидера ти Костов. Преди години и той бълваше подобни лъжи и ненавист срещу АЕЦ Козлудуй, но откакто там стъпи Уестингхаус, тов.Костов претърпя някакъв странен катарзис и страстно заобича АЕЦ Козлудуй и атомната му ел.енергия.

 15. fee-faw-fum каза:

  Да, по същия начин турците се надъхват, че у нас се строи АЕЦ Белене, нали, товарищ? Тук дори има и видими белези за това строителство, пуска се дори информация, че реакторите са почти готови. Ама се оказа, че ние не я строим, а все още се чудим. Та и н Турция все още се чудят да кажат ли Бе, след като са казали А за АЕЦ с Росатом.
  Другото, написано от теб, са брътвежи с пяна на уста.
  Товарищ – човек, за чиято работа се плаща в рубли. Бъди здрав!

 16. fee-faw-fum каза:

  Искам пак да припомня моята позиция за референдума – тя е: референдумът е излишен, не решава жизнено важен проблем, затова не е правилно да се провежда. Става въпрос за един частен икономически проект, по който 99.9% от българите сме некомпетентни да дадем мнение, най-малкото защото нямаме никаква информация относно параметрите, а и нужния ценз за това да оценяваме параметри от такъв мащаб.
  Изхождайки от тази позиция смятам, че г-н Пеевски не е прав да се опитва да ми натресе позицията на която и да е партия по въпроса с референдума, както и чужди мнения и евентуални постъпки на този или онзи по различни въпроси от нашата история. Изразявам единствено СОБСТВЕНОТО, както и на моите близки, мнение по въпроса. Това нашето мнение е едно, ясно изразено вече години наред публично, не се е променяло въпреки случващото се в тази или онази централа. Ние сме за развитието на нови технологии за производство на електроенергия, чрез развитието и подобряването на които се цели поевтиняването на произвежданата енергия и повишаването на безопасността за хората и природата.
  България не е топ-държава, за да се опитваме да се настаним на чергата им. Смешно и глупаво би било да твърдим, че построявайки нова АЕЦ това ще ни гарантира топа. Доказателство- и сега имамем АЕЦ, но сме дрипльовците на Европа. Наличието на централа не ни е спасило от този позорен факт.
  Войни не се водят и в десетки държави, в които няма АЕЦ, все пак сме в двадесет и първи век и този факт зависи само от нас да не допуснем до власт неподходящите хора.
  Не Костов стрела по хората, преминаващи около него по матистралите, г-н Пеевски, не Костов ни срами пред света, като вдига скандали по самолети и посолства. Канибалското поведение у нас се налага от представителите на едни други партии, които се опитват да ни върнат в деветнайсти век с риториката си по всеки един въпрос.
  Бъдете здрави, съграждани!
  Безплатно и с уважение,
  fee-faw-fum

 17. МНОГО ПРАВИЛНА ПОЗИЦИЯ НА СДС ЛОВЕЧ-БРАВО.НЕ ТРЯБВА ДА УЗАКОНЯВАМЕ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ ПРЕД УРНИТЕ ,,СПОГОДБАТА,, НА ДВЕТЕ БОЛШЕВИШКИ ОТРОЧЕТА БСП И ГЕРБ

 18. На пеевски не му се сърдете-то за това му се плаща сега.а той с друго не е изкарвал и залък хляб освен с ,,професията,,клакьор независимо за какво и кой.подминавайте му приказките със съжаление и не му пускайте стотинки в ченииката.

 19. Референдумът олицетворява поредните грешно похарчени 20милиона по време на криза. Те БСП и ГЕРБ имат дълъг стаж в неистово и неадекватно харчене на нашите пари…

 20. Vi Vi каза:

  че при подадени гласове под 20% това допитване до народа ще постави точка на въпроса за корупционната схема АЕЦ Белене. С този акт българският народ ще постави края на кражбите, корупцията и неясните сделки около този проект. A ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ДРУГАРИ, ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА ТОВА. ХАЙДЕ ДА ДОКУМЕНТИТЕ ДА СЕ ПУБЛИКУВАТ И ДА СЕ ВИДИ КОЕ КАКВО ЩО. Моето мнение е гласувайте, пък независимо дали е за или не. Въпрос на личен избор.

%d блогъра харесват това: