апр. 28 2014

Пожарен автомобил, дарение от Швейцария, пристига в Ловеч в края на май, за празника на града – 6 леки коли от Спестовна каса Ерфурт

Прочетено1586пъти

pojarnauchenie612134В края на май в Ловеч ще пристигне поредното дарение от Швейцария, съобщават от Община Ловеч. От Пожарния инспекторат на Кантон Базел ще предоставят на общината автомобил, напълно оборудван с пожаротехническо въоръжение, агрегати, инструменти за аварийно-спасителни дейности и осветителни средства. За да го докарат, за Швейцария заминават на 18 май началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Валери Димитров, както и главен инспектор Добромир Димитров и пожарникарят Николай Николов от районната служба.

Транспортирането на автомобила ще бъде обезпечено от община Ловеч, която възнамерява да го предостави на районната служба на Пожарната за ползване с договор за наем за послужване.

Поканата за посещение на делегацията от Ловеч е предоставена чрез общината на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“. Автомобилът ще бъде използван предвид габаритите и техническите му характеристики за оперативни действия във Вароша, квартал, характерен със своите тесни и стръмни улички, които са трудно, а някои и недостъпни за наличните в службата пожарни автомобили.

Дарението се получава в резултат на развитието на партньорските отношения между пожарните служби в Ловеч и Базел и със съдействието на кмета Минчо Казанджиев, спечелил националния конкурс „Пожарникар на годината“ 2013 в категорията „Отличени“.

Специален подарък получава Ловеч и за своя празник 11 май. 6 леки автомобила ще бъдат дарени от Спестовна каса Ерфурт и докарани на място. Те са два голфа, два опела корса, едно поло и една шкода. Поредното немско дарение е също резултат от ползотворното сътрудничество и развитието на партньорските взаимоотношения между Ловеч и Ерфурт.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%be%d0%b6%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd-%d0%b0%d0%b2%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb-%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d1%88%d0%b2%d0%b5%d0%b9%d1%86%d0%b0%d1%80/

Коментари

  1. why can municipality buy there own fire trucks?

%d блогъра харесват това: