май 30 2014

Поетесата Екатерина Пенчева спечели престижна награда – диплом от Международния конкурс „Лирични гласове”

Прочетено1435пъти

KatiaPencevaЖанина Илиева

Поетесата Екатерина Пенчева спечели престижна награда –   диплом от Международния конкурс „Лирични гласове”. Церемонията по награждаването се състоя в НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1922” в София, където поетесата взе участие в рецитала на лауреатите от конкурса. Инициатор на „Лирични гласове” е поетесата Романьола Мирославова, а организатори – Асоциация на младите български писатели „Икар”, Сдружение на софийските читалища, в. „Новият пулс”, ИК „Илинда”, изд. „Българска книжница” ИК „Персей”. Членове на журито – с председател известния на поколения българи поет Евтим Евтимов, са изявени български поети, между които талантливата Романьола Мирославова и поетесата и преводачка Таня Попова. В конкурса са участваха поети от България, Сърбия, Албания, Черна гора и Македония. На церемонията по награждаването присъстваха поети от цялата страна и чужбина. Освен диплом Екатерина Пенчева получи и ценен дар – 18 книги на изявени автори от ИК „Персей”, връчени ѝ от издателя и литературен критик Пламен Тотев.

По време на пребиваването си в София поетесата Романьола Мирославова – зам.-главен редактор на в. „Новият пулс” уведоми нашата съгражданка, че нейни стихове ще бъдат отпечатани на в следващия брой на вестника.

Това не е единственият успех на ловешката поетеса. В навечерието на празника на Светите братя Кирил и Методий излезе новият брой на международния алманах „Културна палитра” с редактор и съставител поетесата Първолета Маджарска. В него Екатерина Пенчева участва за пети път. Алманахът се издава от Общински комплекс „Дворец на културата” – Перник.

Навръх рождения си ден – 10 май, Екатерина Пенчева участва в рецитала, проведен в Клуба на дейците на културата, със стихове от националния алманах „Ехо от Мелта” – издание на Община Ловеч, където е включена със стихотворението „Градът на моя блян”.

В момента е под печат деветата книга на поетесата „Един следобед, минал без да спре” – любовна лирика, в която е включено отличеното стихотворение „Моят Пикасо” от третото издание на конкурса „Лирични гласове”.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%be%d0%b5%d1%82%d0%b5%d1%81%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%b8/

%d блогъра харесват това: