Подписан е колективен трудов договор между кмета и синдикатите в Община Ловеч

Прочетено1374пъти

Колективен трудов договор бе подписан на 5 октомври 2018 година в град Ловеч между ръководството на общината, представлявана от Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч, от една страна, и синдикалните организации СО на КНСБ в Общинската администрация, представлявана от Илиян Стоянов – председател на СО на КНСБ, и синдикална секция на КТ „Подкрепа” в общинската администрация, представлявана от Иваничка Енчева – председател на СС на КТ „Подкрепа”.

Колективният трудов договор урежда трудовите, служебните и осигурителните отношения в Общинската администрация, бюджетните дейности, кметствата и населените места в Община Ловеч, които не са уредени с повелителни разпоредби на законите. Уреждат се и всички въпроси, свързани с тези отношения, като насочат усилията си към съгласуване на интересите си, добронамерено уреждане на възникналите спорове и предотвратяване на конфликти.

Договорът е резултат на съвместна работа по проекта на двата синдиката, а предложените промени бяха плод на общо решение, посочиха страните. Кметът Корнелия Маринова подчерта значението на договора, който гарантира спокойната и защитена среда за работа в общината.

Договорът бе подписан в шест еднообразни екземпляра, от които два за работодателя, един за СО на КНСБ, един за СС на КТ „ПОДКРЕПА” и два за Инспекцията по труда – Ловеч.

Договорът е гаранция за ползотворната работа в колектива и поредно доказателство за добрите отношения между ръководството на Общината синдикалните организация на КНСБ и КТ „Подкрепа“.

На акта на подписването присъстваха и заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b0%d0%bd-%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%be%d0%b2-%d0%b4%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80/

%d блогъра харесват това: