Подписано е споразумение за развитие на приятелските отношения между Ловеч и Сиктивкар

Прочетено1751пъти

На 12 юни 2018 г. бе подписано споразумение за развитие на приятелските отношения между град Сиктивкар (Руската Федерация) и град Ловеч (Република България). Под документа подписи положиха кметът на град Сиктивкар Валерий Козлов и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Както е известно, ловешка делегация е на официално посещение в побратимения град в Република Коми, в чийто състав влизат кметът Корнелия Маринова и председателят на Общинския съвет Петър Цолов.

Споразумението има за цел да развива приятелските отношения, като се установи взаимоизгодно сътрудничество между двата града.  Те ще развиват сътрудничество в областта на образованието, културата, спорта, младежката политика, туризма и благоустройството на градското пространство. Предвижда се създаване на условията за развитие на търговски и индустриални отношения между субектите на стопанската дейност на Сиктивкар и Ловеч. Двата града ще допринасят за установяване на директни приятелски и партньорски връзки между младежки, културни, творчески, спортни, образователни, научни и обществени организации.

Освен това двете страни в споразумението се ангажират с формиране на положителния имидж на Сиктивкар между гражданите на Ловеч и положителния имидж на Ловеч между гражданите на Сиктивкар чрез медиите и официалните сайтове на институциите. Ще се подкрепя взаимния интерес към културата и изучаването на историята на руския народ в Ловеч и съответно на българския народ в Сиктивкар. Споразумението е сключено за неопределен срок.

По време на подписването кметовете на Ловеч и Сиктивкар си размениха подаръци.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d0%b5-%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b8%d0%b5/

5 коментара

Skip to comment form

  1. Ще поддържаме огИня, товарищ Козлов, най-вече в научните организации, каквото и да означава това!

    1. „Мы будем делать все возможное для установления прямых дружественных и партнёрских связей между молодежными, культурными, творческими, спортивными, образовательными и научными организациями, общественными организациями двух городов, а также развивать информационный обмен,— отметил В. Козлов.
      ***Милко, научните организации са включени в подписаното споразумение. Друг е въпросът къде аджеба в Ловеч и околните села са се покрили и маскирали, ваджишките наукоподобни, и дали има с какво да поддържат огИня и инфообмена …

  2. След като се справи с дървената мафия в общината, кметицата подписа споразумение с КОМИ.

  3. Това споразумение с какво ще помогне на нашия град и неговите граждани!Някой можели да отговори?

  4. Кой го интересува града ? Пък още по малко хорските приказки. Важното е керванът да е в движение.

%d блогъра харесват това: