ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ – Ловеч беше инициатор и домакин на квалификационен семинар на тема „Преподаване на чужд език и предмет на чужд език“.

Прочетено1614пъти

ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ – Ловеч беше инициатор и домакин на квалификационен семинар на тема „Преподаване на чужд език и предмет на чужд език“. Представител на Областен информационен център – Ловеч беше гост-лектор на срещата. Целта на събитието бе разпространение на добри практики по проект „Р.Е.Ш.Е.Н.И.Е“, изпълняван от Езиковата гимназия с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм +“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, съфинансиран от ЕС.

В семинара взеха участие представители на РУО – Ловеч, местни НПО, както и учители от региона. След приветствието на директора на Езиковата, г-н Радослав Хитов, семинарът беше открит с кратко представяне на програмата от г-жа Росица Иванова от ОИЦ –Ловеч. Участниците в събитието бяха запознати с предложени от Европейската комисия промени и нови моменти в Програмата за периода 2021 – 2027, ключовите дейности, сектори, допустими кандидати, централизираните и съпътстващи дейности и многото възможности за обучение, образование, стажове, конкурси и доброволчески активности за младежи, както и с необходимите стъпки за кандидатстване.

Последваха интересни презентации за иновативните методи на преподаване, усвоени от петте мобилности по проекта в Малта, Испания, Германия, Обединеното Кралство и Франция.

Преките бенефициенти в този проект са твърдо убедени, че само чрез непрекъсната квалификация и учене през целия живот, учителите биха могли да приложат иновативни методи и инструменти в ежедневната си работа, за да бъдат модели за подражание на своите взискателни ученици от ХХI век. Споделянето на добрите практики и навлизането в детайли във възможностите, осигурявани по програма „Еразъм +“ очерта пътя и на бъдещи проектни идеи, не само за ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, но и за други училища в Ловеч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%b5%d0%b3-%d0%b5%d0%ba%d0%b7%d0%b0%d1%80%d1%85-%d0%b9%d0%be%d1%81%d0%b8%d1%84-i-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b1%d0%b5%d1%88%d0%b5-%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%86/

%d блогъра харесват това: