февр. 06 2013

Патрул на БД „СКОРС“ и РУП – Ловеч, започна проверки по спазването на Наредби № 1 и № 2

Прочетено3528пъти

skors602131Съвместна инициатива на БД „СКОРС“ и РУП – Ловеч, стартира в началото на седмицата, съобщават от Община Ловеч. От понеделник патрул контролира спазването на общинските наредби № 1 и № 2. В него са служители на общинското звено за охрана и представител на полицията, водач на служебно куче. Те извършват обиколка на зелените площи в града, първо в парка „Башбунар“, след това ще правят обход и във вилната зона в местността „Бабаковец“ и на „Стратеш“. Целта е да се пресекат всякакви опити за посегателства върху общественото имущество и природата.

     За първите два дни на акцията нарушения не са констатирани.

     Наредба № 1 касае опазване и поддържане на обществения ред, общественото имущество и природата на Ловешката община. Наредба № 2 е за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община Ловеч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%80%d1%83%d0%bb-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b4-%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%80%d1%81-%d0%b8-%d1%80%d1%83%d0%bf-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b7%d0%b0%d0%bf/

Коментари

 1. fee-faw-fum каза:

  Наредба №1, чл.5:
  Забранява се:
  3. (изм. и доп., решение № 171/30.10.2008 г., в сила от 17.11.2008 г.) Отглеждането на селскостопански животни и птици в жилищни сгради и пристройки към тях в І, ІІ и ІІІ градски зони на град Ловеч, определени с решение № 357/29.01.1998 год. на Общински съвет-Ловеч, с изключение на кучета, котки и пойни птици с нетърговска цел. Ловни, любителски и луксозни кучета могат да се отглеждат след получаване на разрешение от ветеринарно-медицинските власти и платена такса по чл. 116 от ЗМДТ, при спазване изискванията на РИОКОЗ.
  За ІV-та градска зона в град Ловеч и населените места в Община Ловеч се допуска при спазване на санитарно-хигиенните изисквания да се отглеждат за лични нужди следните видове и количества селскостопански животни и птици:
  а) една крава;
  б) пет овце майки или кози майки;
  в) пет прасета за угояване;
  г) три броя еднокопитни с приплодите им до едногодишна възраст;
  д) двадесет заека;
  е) 50 възрастни птици;
  ж) 50 бройлера.
  При нарушение се налага глоба от 100 до 500 лева.

  В гр. Ловеч, кв. Гозница, ул. Люлин 11 от години се отглеждат шест-седем крави в нарушение на наредбата. Нарушителят е служител на Община Ловеч. Какво ще направим по въпроса?

 2. heros каза:

  А да вземе СКОРС да отиде и да лепне 2 предупреждения за премахване на бракувани автомобили поНаредба 2на паркинга между спартак 2 и спартак 3, а? Какво ще кажете господа от СКОРС?

 3. nimrod каза:

  А господата от СКОРС какво ще направят на собствениците които извеждат кучетата си в градинките за да се облекчават там? И как може за 2 дена да няма нарушения?

 4. heros каза:

  Откакто смениха началника на СКОРС преди време с господина Калева по заспала бюджетна дейност „СКОРС“ в града не сме имали!

 5. Боко Тиквата каза:

  Група гащници пратени от някой галфон за зелен хайвер. В случая ситуацията е траги-комична, но май повече си напомня за трагедия, защото това е поредния неефективен начин на харчене на нашите пари.

 6. Bobi1225 каза:

  Абе тия от СКОРС в крайна сметка какво работят и какво правят въобще? Това звено функционално ли е или само имитира дейност? Сладка службица ми се струва тяхната.

 7. fee-faw-fum каза:

  „В гр. Ловеч, кв. Гозница, ул. Люлин 11 от години се отглеждат шест-седем крави в нарушение на наредбата. Нарушителят е служител на Община Ловеч. Какво ще направим по въпроса?“

  Оказа се, че СКОРС не могат да дадат хляб на вързано куче. Не били намерили нищо на адреса. Ето какво видя моята камера.

  http://www.lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/106.jpg

  http://www.lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/107.jpg

  http://www.lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/108.jpg

  Ориентирайте се по миризмата, г-да, и тогава няма как да не стигнете до търсеното.

 8. koreeca каза:

  Мале мале, големи „умници“ и даже и „ТИКВЕНИЦИ“ правят коментари. Затова сме на това дередже, защото всеки гледа в купичката на другия. Бе гледайте си вашите купички.

 9. эрос рамазотти каза:

  По голяма „ТИКВА“от koreeca в момента не виждам! Не се харесва явно справедливите критики към отбиващата номер Бюджетна Дейност „СКОРС“! По сладка служба към Общината видимо няма. Явно трябва сегашния ръководител г-н Калев да отиде до г-н Митев в Общината и да се поучи как се работи!

 10. vijdasht каза:

  Моля, пишете единствено на КРИЛИЦА
  do predi mesec i polovina ot mesec Mai 2011 , slujitelite na SKORS ne razpolagaha s avtomobil !!! Cqlo lqto pri + 40 gradusa jega – pesha ! Ot Septemvri 2011 razpolagat s dva velosipeda-dareni
  e ot zavod Balkan . Kak se obhojda TERITORIQTA NA OBSHTINA LOVECH PESHA , a sega kogato razpolagat s avtomobil , ima limit po 15km.za 8 chasa smqna ! Koe i kade po-napred? – Stratesh li, Mladost li,Zdravec, Goznica, Prodimchec,Drustene… kato pribavite i selata … ! Tova e samo malka chast ot cqlata kartinka !

 11. Valeri Genov каза:

  Освен само да приказвате против "СКОРС" нищо друго не съм видял в този форум.Ако смятате , че е много лесна "службата" елате да се урерите само недейте само да приказвате !!!

 12. Valeri Genov каза:

  Освен само да приказвате против "СКОРС" нищо друго не съм видял в този форум.Ако смятате , че е много лесна "службата" елате да се урерите само недейте само да приказвате !!!

 13. Valeri Genov каза:

  И като се криете зад тези "псевдоними" си мислите , че сте много "ГОЛЕМИ"

%d блогъра харесват това: