окт. 29 2012

Пак за водичката, която не влиза в шахтичките по евробулеварда, при малко дъждец

Прочетено1752пъти

Павлин Иванов

Лично аз се чувствам вече твърде неудобно, когато пиша по темата за прословутият евробулевард в Ловеч и отичането на водата в канализационната мрежа. По-точно, за нежеланието на водата да следва стриктно схемата на проектанти и изпълнители, по която тя – водата, трябва да влиза в шахтите.

Днес започна тъй дългоочакваният дъждец, за който всички в нашият регион се молим отдавна с надежда да спре режима на водата. Чудесно – заваля!

Притеснителното е, че в центъра на Ловеч, при лек дъжд, се вижда с невъоръжено око, че стичащите се от по-високите места на града вадички водичка, или заобикалят по техен си, странен физичен закон шахтите или просто се образуват локвички именно върху въпросните шахти.

След брифинга при кмета Казанджиев, при опит за пресичане на бул. „България“, до аптека „Марешки“,  виждам, че след направен преди няколко месеца „ремонт“, отново водичката прави локвички. Е колко да са локвички, ще каже някой. Вижте снимките и преценете дали са малки или големи, дали когато автомобилите минават през тях могат да опръскат ловчалии или не, и в крайна сметка, за това ли качество на проектиране, изпълнение и поддръжка трябва да се плаща, независимо дали с наши или евро пари.

Неудобно ми е да пиша за това, защото не е за първи път и въпреки спорадичните реакции, проблема си остава. Но по-лошото е това, което всички виждаме – имаме завършен проект, фанфари, снимки и ленти, но за съжаление, нямаме качество и контрол.

Един от въпросите, които изникват в моята главица е: За какво има строителен надзор, гаранции, проверки, след като дори неспециалист по пътно строителство като мен, може да види, че сме ударили греда. А по-страшното е, че месеци след официалното откриване, проблема с непослушната водичка остава на дневен ред.

 

Следващата седмица ще бъда на посещение в Брюксел и ще се опитам да ви покажа дали и там се случват подобни неща, по техните европейски улици и имат ли по-старите европейци проблеми с непослушната водичка.

Join the Forum discussion on this post

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%b0%d0%ba-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%8f%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b5-%d0%b2%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0-%d0%b2-%d1%88%d0%b0%d1%85%d1%82%d0%b8/

Коментари

 1. Българска работа!!!!!!!!!!!!!

 2. XXL каза:

  Крадливата фирма, която направи ремонта дълго ще и сърбаме попарата. Какво стана с гаранциите по проекта? Май е време да им се дръпнат паричките за лошо свършената работа. А какво стана с комисията, която гръмко извършваше проверка преди няколко месеца? Виждаме какво е констатирала. Едно голямо нищо…

 3. fee-faw-fum каза:

  Комисията си хапва кисело млекце и се кикоти на акъла ни.

 4. Bobi1225 каза:

  Какви булеварди и кисели млека? Комисията си маа мазни пържоли и руйно вино и ‘ич им не е на т’ва. Нали искахте и басейн в града. А, на ви го…. 🙂

 5. heros каза:

  Ами ще ни се кикотят. Като толкова ни е акъла да ги търпим.

 6. heros каза:

  МинЧо ли ще раздава сапуните да се къпем преди басейна?

 7. Bobi1225 каза:

  Без малко да кажа ДА, ама се сетих, че точно този басейн не се оттича и водата ще стане бая кирлива.

 8. fee-faw-fum каза:

  Благодаря на кмета ни Казанджиев за това, че тази вечер светна навреме уличното осветление тази вечер и ние, плебса, успяхме да се доберем до домовете си без да газим локвите. Да, ама не, в тъмницата, наричана център на град Ловеч ние, простосмъртните, газехме където сварим, защото си бяхме забравили уредите за нощно виждане.
  Ако не бях толкова възпитан, тук сега щях да поменавам майки и всякакви роднини по женска линия на управниците.

 9. lovechtoday каза:

  След няколко часа ще пусна кратък филм по темата с осветлението – какво вижда един шофьор в това време, на това място, Личното ми мнение е, че пешеходците трябва да палят всеки път по една свещичка, че се прибират, а шофьорите за това, че не сме сгазили никого в тъмницата.

  П. Иванов

 10. Малко късно сте снимали,точно там докато валеше си беше истинска река….

 11. Малко късно сте снимали,точно там докато валеше си беше истинска река….

 12. heros каза:

  Минчо, имаш ли намерение да помолиш „ЕКО“ да изчистят малкото останали незадръстени шахти от падналите листа??

%d блогъра харесват това: