юли 30 2013

Пак греда! КЗК отмени класирането в обществена поръчка на община Ловеч за доставка на компютри и офис техника

Прочетено1817пъти

lovechobshtina103121Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на община Ловеч за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Доставка на компютри и офис техника за нуждите на община Ловеч“.

По жалбата на „Дартек4 ООД проучването установи, че техническите оферти на класираните на първо, второ и четвърто място участници – „Перун ККБ“ ЕООД, гр. Благоевград, „Випимекс“ ООД, гр. Плевен, и „Стантек“ ЕООД, гр. София, не отговарят на изискванията на възложителя, тъй като са предложили техника с параметри, различни от изискванията на документацията. В тази връзка оценителната комисия е следвало да отстрани кандидатите от процедурата, вместо да ги допуска до класиране.

Относно офертата на „Стемо“ ООД събраните доказателства по преписката не показват категорично дали класираният на 3-то място участник отговаря на предварително обявените условия. КЗК намира, че помощният орган следва да поиска допълнителни разяснения и доказателства от участника, за да установи дали техническата оферта на „Стемо“ ООД отговаря на изискванията на възложителя.

КЗК връща процедурата за възлагане на обществената поръчка от етап разглеждане на документите в Плик № 3 съобразно мотивите, изложени в решението.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bf%d0%b0%d0%ba-%d0%b3%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%ba%d0%b7%d0%ba-%d0%be%d1%82%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d0%be%d0%b1%d1%89/

Коментари

 1. debelaka каза:

  Где легко найти страннику приют
  Где наверняка помнят и ждут
  День за днем то теряя, то путая след
  Я иду в этот город, которого нет

  Там для меня горит очаг
  Как вечный знак, забытых истин
  Мне до него последний шаг
  И этот шаг длинее жизни

  Кто ответит мне что судьбой дано
  Пусть об этом знать не суждено
  Может быть за порогом растраченных лет
  Я найду город которого нет

  Там для меня горит очаг
  Как вечный знак, забытых истин
  Мне до него последний шаг
  И этот шаг длинее жизни

%d блогъра харесват това: