«

»

юни 13 2014

Разпечатай това Публикация

Охранителите по НП „Сигурност“ от Ловешко преминаха инструктаж

Прочетено2662пъти

ohrana2805141Назначените 150 човека от Област Ловеч по Национала програма „Сигурност“ преминаха инструктаж. Обучителната процедура бе проведена по общини и включваше указания за работа на охранителите, в разясняване на техните правомощия и отговорности.

Лицата, които ще изпълняват длъжността „Пазач – сътрудник по опазване на обществения ред“, ще отговарят за осигуряването на обществения ред в рисковите населени места от областта. Очертаните правомощия на охранителите, според длъжностната им характеристика са взаимодействие с органите на МВР и кметовете и кметски наместници по места и сътрудниците са длъжни да сигнализират при риск от престъпление и настъпване на бедствия, аварии, катастрофи и други ситуации, застрашаващи населението.

Пазачите на общественото спокойствие и ред са задължени да пазят информацията, станала им достояние в изпълнение на тяхната работа. Забранено е използването на сила и задържането на лица, извършили престъпление, става ясно още от инструктажа на МВР. При възникване на необходимост охранителите са задължени да подпомагат възрастните хора, тези с увреждане и по-специални нужди. Контролът за изпълнение на дейността служителите е възложена на областния управител.

Както е известно, Националната програма „Сигурност“ е проект на Министерството на труда и социалната политика в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи. Наетите лица ще работят по 8 часа на ден при 5 дневна работна седмица, получавайки минималната работна заплата за срок от осем месеца.

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%be-%d0%bd%d0%bf-%d1%81%d0%b8%d0%b3%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%be%d1%82-%d0%bb%d0%be/

Коментари

  1. Dimitar Dimitrov чрез Фейсбук каза:

    поредните чиновници

  2. эрос рамазотти каза:

    А кой ще пази и сигнализира извън 5-дневната работна седмица??

  3. debelaka каза:

    Без да съм назначаван и инструктирам най-сериозно информирам кмет и отговорни другари, че на Баш Бунар големи клони падат от прилична височина на алеята и застрашават здравето на хората там. Между 21 и 22 часа тази вечер почти цялата пътека бе затрупана. В Сиктивкар водката и мезетата може и да са на ниво, но в Ловеч има и работа за вършене, Кмете.

%d блогъра харесват това: