апр. 22 2016

ОУ „Христо Никифоров” беше удостоено с почетния знак на Община Ловеч за изключителен принос в образованието, възпитанието, извънкласната и спортна дейност

Прочетено1139пъти

nikiforov2204163ОУ „Христо Никифоров”  беше удостоено с почетния знак на Община Ловеч за  изключителен принос в образованието, възпитанието, извънкласната и спортна дейност. Отличието беше връчено на патронния празник  на училището 22 април  от зам. кмета по образование Венцислав Христов. Директорът   г-жа Милка Аладжова прие отличието като признание за неуморния труд на колектива за издигане авторитета на основното училище.

ОУ ”Христо Никифоров” –Ловеч е едно от най-престижните в града, модел за високо качество на модерно образование и възпитание.

Училището отбеляза патронния си празник с редица изяви. През изминалия месец бяха проведени няколко конкурса за рисунка, колаж ,картичка, есе,стихотворение и презентация  на тема „Моето училище”; конкурс и фотоизложба на тема „Моят домашен любимец”.nikiforov2204164 Беше проведено състезание по български език и литература за учениците от пети до седми клас , а малките ученици се състезаваха в подреждане на кошници и аранжиране на цветя.

Кулминацията на тържествата беше на 22 април, когато в двора на училището децата изнесоха богата  програма, а след това всички се включиха в спортния празник като отборите се състезаваха в различни забавни игри.

Гост на тържеството беше и госпожа Соня Недкова- старши експерт по български език и литературав РИО-Ловеч, която поздрави учители и ученици и им пожела здраве, вдъхновение и сили за преодоляване на предизвикателствата и трудностите, пред които са изправени по пътя към познанието.

Поздрав към учители, ученици  и работещи в училището поднесоха и танцьорите от фолклорна формация при Общински детски комплекс – Ловеч, които завладяха публиката и успяха да включат всички в най-дългото досега хоро, изпълнявано в двора на училището. Тържеството завърши с пускане на балони и пожелания за успешно приключване  на учебната година.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d1%83-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b8%d1%84%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%b1%d0%b5%d1%88%d0%b5-%d1%83%d0%b4%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b5%d0%bd/

%d блогъра харесват това: