ddimov412152ОУ „Проф. Димитър Димов“ – Ловеч стартира успешно участието се в проект „To be or not to be a hero“ по програма „Еразъм+“, ключова дейност 2 – „Стратегически партньорства“. Проектът се финансира от Европейския съюз и е на обща стойност 87 860 евро и период на изпълнение 2015-2017 година.

Координатор е Кралство Белгия, а партньори са , България, Турция, Италия, Полша и Португалия. Той се реализира под мотото „Да бъдеш или да не бъдеш герой“. Проектът е насочен към четенето, повишаването на любов, мир, търпимост и приятелство между различните култури, защото

приказките оказват голяма роля за формирането на личността на детето, креативността, интеграцията в обществото, разбиране на разликата между доброто и злото.

Като страна партньор България е представена от ОУ „Проф. Димитър Димов“ – Ловеч. Координаторът на проекта от българска страна Наталия Георгиева и учителите Вергиния Христова и Анелия Шопова са посетили училище „Institut Saint Joseph” в белгийския град Либрамонт.

ddimov412153„Бяхме изключително топло посрещнати от своите колеги. Взехме участие в учебния процес, запознахме се с образователната система в Белгия и участвахме в работни срещи по проекта ,обменихме ценен опит в използването на технологиите в процеса на обучение.

Като част от програмата посетихме исторически и местни забележителности като Абатство“Оrval“, Chiny и фабрика Deremiens за ръчно производство на шоколад“, разказа координаторът на проекта за България Наталия Георгиева.

Визитата е преминала в приятелска атмосфера и ловешките учители са спечелили нови приятели. Следващата транснационална среща по проекта е в   – гр. Норча -Италия.