ОУ “Проф. Димитър Димов” в Ловеч отбеляза своя училищен празник

Прочетено873пъти

Основно училище “Проф. Димитър Димов” в Ловеч отбеляза на 30 март своя училищен празник, който винаги е в петък преди Цветница. Пъстрият детски строй изпълни училищния двор, а гости на едно от най-младите училища в града бяха кметът  на Община Ловеч Корнелия Маринова, областният управител Георги Терзийски, заместник -кметът  Венцислав Христов, Маргарита Николова, старши експерт в Регионалното управление на образованието в Ловеч, както и много родители. Пролетният празник започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Вениамин.

Когато работят в разбирателство семейството, училището и местната власт, тогава нещата се получават и вашето училище е пример за това, обърна се кметът Корнелия Маринова към децата. Тя връчи на директора Любомир Христов плакет „С най-добри пожелания“ и поздравителен адрес.  Надявам се за следващата учебна година да имате една напълно нова спортна зала, за да отговорим напълно на условията за спорт и отмора, допълни още Маринова.

Приветствие за празника произнесе директорът Любомир Христов, поздравление поднесе и областният управител Георги Терзийски.

В художествената програма взеха участие вокална група „Димовче“,  прозвучаха поздрави и песни на английски и руски език, фолклорна група. Особен интерес предизвикаха танците с кукли в изпълнение на второкласниците от театралното студио „Коко“. Пролетният празник завърши с изпълнение на танцьорите от читалище „Напредък 1920 г.“ в село Баховица.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d1%83-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%b2-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%be%d1%82%d0%b1%d0%b5%d0%bb/

%d блогъра харесват това: