krisiq51151Жанина Илиева

ОУ „Васил Левски“ – Ловеч, се включи в инициативата „Училищен звънец“, която се реализира по повод домакинството на България на престижното европейско музикално състезание „Детска Евровизия“ тази година. Инициативата е на Българската национална телевизия и се реализира с подкрепата на Министерството на образованието.

Всяка сутрин през ноември от електронния училищен звънец ще звучи песента „Цветът на надеждата” на българската участничка в „Детската Евровизия“ Габриела Йорданова. С нея ще се поставя началото на учебните часове. Тя ще звучи всеки ден до приключването на конкурса.

По традиция сутрин децата от ОУ „Васил Левски“ са посрещани в училището от популярни песни, които звучат от електронната система „Училищен звънец“. Сред любимите песни на учениците е „Детска планета“ на Крисия.

С интерес в ловешкото училище още в първия ден на инициативата „Училищен звънец“ бе посрещната и песента „Цветът на надеждата” на Габриела Йорданова. Песента е по текст на малката певица, заедно с Ивайло Вълчев, а музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров – Маестрото и Георги Милчев – Годжи.
Песента на Габриела е послание за надеждата, мечтите и усмивките. Тя е за уникалната способност на децата да намират цветовете на живота.

Инициативата „Училищен звънец“ е насочена към българските деца и с нейната реализация ще се стимулира разгръщането на творческия потенциал чрез представяне на разнообразни възможности за неговото изразяване, смятат организаторите от Българската национална телевизия.

 

2 коментара

  1. Много, много Ви благодаря, Жана Илиева. Можете само да съжалявате, че не дойдохте. А това може да послужи вместо звънец в училището. Със сигурност е по-добро от буламача на Трифонов.

    https://www.youtube.com/watch?v=BkNfM9IlC1o

  2. Пошлост.

    Във връзка с Евровизията – ОУ “Васил Левски” ще има представител там. Бившата ученичка на училището и настояща деветокласничка в 164-СОУ “Мигел Де Сервантес”, известно като испанската гимназия, Ренет Иванова е сред няколкото избрани ученици, които ще са в помощ на испаноговорящите участници по време на провеждането на фестивала.

Comments are closed.