сеп. 29 2012

От 1 октомври водата в Ловеч поскъпва! ДКЕВР утвърди новите цени!

Прочетено3408пъти

 

Още в решението: Социалната поносимост на цената на В и К услуги е 3.30 лв./куб.м!

Павлин Иванов

С решение на ДКЕВР от 26 септември 2012 г., регулиращия орган утвърди новите по-високи цена на водата в Ловеч. В решението се казва:

На основание на чл. 26, ал. 2 от Наредбата за регулиране на цените на водоснабдителните и канализационните услуги, “В и К” АД – гр. Ловеч публикува утвърдените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране с Решение № Ц-37/26.09.2012 г. цени на следните В и К услуги:

Цена за доставяне на вода на потребителите :

– за ВС “Област Ловеч” – 1.42 лева за кубичен метър без ДДС;

 

Цена за отвеждане на отпадъчна вода:

– за ВС “Област Ловеч” – 0.17 лева за кубичен метър без ДДС;

 

Цена за пречистване на отпадъчна вода:

– за битови и приравнени към тях обществени,

 

търговски и други потребители 0,40 лв./куб.м без ДДС

за промишлени и други стопански потребители

 

степен на замърсяване 1 – – 0,48 лв./куб.м без ДДС

степен на замърсяване 2 – – 0,79 лв./куб.м без ДДС

степен на замърсяване 3 – – 1,19 лв./куб.м без ДДС

Цена за доставяне на вода на друг ВиК оператор:

– от ВС “Черни Осъм” – 0.09 лева за куб. метър без ДДС;

– от ВС “Златна Панега” – 0.25 лева за куб. метър без ДДС;

– от ВС “Топля” – 0.24 лева за куб. метър без ДДС;

– от ВС “Априлци” – 0.21 лева за куб. метър без ДДС;

 

На основание чл. 26, ал. 3 от Наредбата за регулиране на цените на водоснабдителните и канализационните услуги,  обявените цени за ВиК услугите влизат в сила от 01.10.2012 година.

 

Анализът на социалната поносимост на цените на В и К услуги показа, че социалната поносимост на цената на В и К услуги е 3.30 лв./куб.м, изчислена съгласно § 1, ал. 1, т. 4 от ЗРВКУ с данни на НСИ за средномесечен доход на едно лице за област Ловеч за 2011 г., се казва още в решението на ДКЕВР.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d1%82-1-%d0%bd%d0%be%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%ba%d1%8a%d0%bf%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%ba/

Коментари

 1. nimrod каза:

  Тия направо ни закопаха. А никой не търси отговорност на В и К за загубите по мрежата и защо са толкова големи.

 2. Polya Vasileva каза:

  Последно … от 01 Ноември(както пише в заглавието) или от 01.10.2012г.(както се упоменава в статията) е поскъпването на водата до 2,388 лв./куб.м. с ДДС?

 3. dpbi2003 каза:

  Голям резил, ще плащаме за вода повече отколкото плащат в безводна Добруджа! В нашето ВК искат да си подсигурят спокойствие,лукс и разточителство.Офисите са им пълни с хора на какви ли не служби, ако извикаш „пожар“ на входа не се знае колко сънени физиономии ще се покажат!

 4. lovechtoday каза:

  Мов грешка. От 1.10.2012
  Извинявам се за небрежността.
  Павлин Иванов
  Ловеч днес

 5. Задача по аритметика за ученици от III клас :
  Изчислете каква е цената на водата за доставяне на вода по водопровод до гр.Ловеч и цената на водата доставяна до гр.Плевен при условие, че гр.Плевен е на 30 км след гр.Ловеч по същия водопровод

  Отговор :
  Kъм 01.10.2012 г.цената за доставяне на вода на потребителите от гр.Ловеч – 1.42 лева за кубичен метър без ДДС
  Kъм 31.05.2012 г.цената за доставяне на вода на потребителите от гр.Плевен – 1.41 лева за кубичен метър без ДДС – справка интернет сайта на ДКЕВР

  1. Cvetelina Hristova каза:

   С тази разлика,че доколкото съм запозната Плевен са собсвеници незнам как да го кажа точно на водата от Черни Осъм точно затова тяхната вода е по евтина,това кажете.

 6. Ха да ни е честита новата помпена станция!

  За помпене и изпомпване на пари!

  Знаете ли, че ….. преди няколко дни общинският съвет на Талин взе решение градският транспорт да стане безплатен! Да, една община може да си позволи такова решение. Една община може да вземе решение и за цената на водата, ако ВиК дружеството е общинско.

  Да, ама не. От София града ви иде депеша с разпореждане колко била поносимата цена. 3,30 лв/куб.м. определили и разпоредили. Гравитацията и изворната вода, за които все още не е обявено, че са заслуга на Герб и останалия башибозук – и те калкулирани в цената. Думата ми е за поносимостта. Според мен тази граница за българите е далеч по-висока. Някъде около момента, в който опитното морско свинче обърне краката при поредният експеримент.

  То и затова „Планът Ран-Ът“ изостава с графика. Я гледай що народ все още мърда и не е гушнал букета?

  п.п. Абе, покрай „поносимата цена на водата“, нещо за Атака казаха ли? Колко е лоша и как ще ви съсипе? Сигурно са го казали миналия ден на сесията на ОбС Троян, ама понеже народният милиционер ме изгони, та не успях да чуя. Тц, тц….

  п.п.2 Отивам в Балкана да си налея малко безплатна изворна вода, докато още не са сложили и там водомери с някое държавно заптие да събира пари. Някой да иска? Нема начин да не са ви пресъхнали устата от тези /очаквани/ вести.

 7. fee-faw-fum каза:

  Като прочетох „отивам в Балкана“ и реших, че ставаш шумкар. Нали вече те информирахме, че водата е за миене, при нас има какво да се пие – цената на бирата пада, а и виното вече е почти готово. Запасите от огнена вода са подновени, какво му трябва още на човек, за да си вдигне прага на поносимост до недостижим за душманите му праг . Напук на всички.

 8. heros каза:

  Какви са аргументите на оператора за вдигане на цената? Не са изтънели достатъчно ловешките джобове ли?? Подкрепям nimrod-някой ще потърси ли отговорност за огромните загуби,които ние плащаме? Така както сме я подкарали с тези некадърници от ВиК в скоро време ще плащаме и по 10лв на куб.м! Работи ли пречиствателната станция или не? Ако не работи там редчето с 40ст без ДДС да ни се изтрие от сметките…

 9. praktichen каза:

  Такова е положението братя, познах, целта е вдигане на цената! Съмнявам се в липсата и толкова много, защото понякога ВиК спирачите не я спират изобщо и вода си има до сутринта. Забелязвам, че наболели проблеми социално активни са само 7-8 души, които изказват своето мнение. Останалите 99,98% на 50000 население в общината просто си спинкат сладко и са съгласни и да им бръкнат в г-за даже, само и само да не се безпокоят по какъвто и да е друг повод. Данчо ти си пиши, но файда йок брат, на тоз народ такова управление му се полага! Стои и стоически преодолява трудностите си с овчедушие, сляпо подчинение и откровенно безразличие!
  Heros, не се чудете, ДКЕВР решава всичко от наше име, без да се съобразява с нищо, за тях потребителя е само плащач, те се интересуват само от това да не би някое дружество да е на загуба и ведага му помагат, като ни го набият на нас, потребителите. Нищо няма да се изтрие от сметките! десетте лева нема да им стигнат, не ги подсещайте с такава голяма миза.

 10. Niki Niagolov каза:

  тия полудяха.гравитачна достака.цена за богати.ами не трябва да се плаща.

 11. Niki Niagolov каза:

  тия полудяха.гравитачна достака.цена за богати.ами не трябва да се плаща.

 12. heros каза:

  Община Ловеч защитила ли е като акционер във ВиК дружеството интересите на гражданите или нейната дейност в дружеството се състои в това да ни уведомяват кога ще има воден режим??

 13. dido dimitrov каза:

  Заслужават стотинка да не им се дава на тия миндили,напълнили си канцелариите с високомерни ,некомпетентни и мачкащи задници михлюзи и само увеличават цените.

 14. Detelin Dimitrov каза:

  За това голямо търпение, тази цена е малка.Щом не протестираме ,значи е добре , нали?Това ако е в Гърция ,Италия ,Испания или в която и да било др.държава в която хората си отстояват правата да са ги подкарали с камани ,ама

  1. Pavlin Petkov каза:

   napalno sam saglasen, cenata trqbva da e kam 10.lv.za gr.love4,,,,

  2. dokato v balgariq caruva 4e navedena glava sabq ne e se4e i 20 lv 6te q napravqt

%d блогъра харесват това: