От 1 до 3 Юни 2018 г. в Националното Изложение Орешак ще се проведе АРТ ФЕСТ – Балканът вдъхновява

Прочетено1160пъти

Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата  съвместно с Община Троян организират  АРТ ФЕСТ  –  Балканът вдъхновява, който ще се проведе от 1-3 Юни 2018г.  в  Националното Изложение – Орешак. Това съобщи Иван Чакъров – управител на Изложението.

Идеята на Фестивала се изразява в  стремежа на организаторите да обединят въздействието на различните форми на съвременното изкуство –  музика, визуални изкуства, арт инсталации и танцови пърформънси. Всички гости на събитието ще могат да  преживеят    емоцията от великолепните музикални изпълнения, да се насладят на  произведенията на изящните и приложни  изкуства, показани чрез богатите изразни средства на визуалните изкуства. Събитието е адресирано както към младежката аудитория, така и към другите възрастови групи с интерес към взаимодействието човек-природа-изкуство,  в извънградски пространства.

   Целта на Фестивала е утвърждаване на ефективен модел на ежегодно културно събитие, обединяващо алтернативни изкуства и съзидание за природата. Представители на различни музикални стилове като: етно,  джаз и  поп музика ще изпълнят пред гостите на Фестивала своите музикални произведения. Всички,  интересуващи се от алтернативно изкуство, представено в нестандартни пространства, хора с траен интерес към теми като екология, хранене, планинарство, съвременни музикални и танцови изкуства,  които споделят идеята „Назад към природата-по-близо до природата” ще могат да станете част  от  едно  вълнуващо   културно събитие в сърцето на Балкана и  да доставят радост на всичките си сетива.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d1%82-1-%d0%b4%d0%be-3-%d1%8e%d0%bd%d0%b8-2018-%d0%b3-%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5/