Отложеното автомобилно състезание за жени с приложен характер ще се състои на 14 април

Прочетено967пъти

Отложеното поради неблагоприятни метеорологични условия осмомартенско автомобилно състезание за жени с приложен характер ще се състои на 14 април, събота, от 8.30 часа. Условията за провеждане остават същите. Стартът е от 10.00 часа.

Състезанието се организира от община Ловеч и СБА – клон Ловеч, като председател на организационния комитет е кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Директор на състезанието е Ивелин Йончев, зам.-председател е Валентина Янкова.

Ралито се провежда на площада пред ж. п. гарата в Ловеч. За участие се допускат автомобили, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя – клас I – до 1400 куб. см, клас II – от 1401 до 1600 куб. см, и клас III – над 1601 куб. см. Един състезателен клас може да бъде формиран, ако се състои най-малко от три автомобила. Отбор се сформира от най-малко два автомобила, като  при повече от два автомобила за отборното класиране се вземат двете най-добри времена.

До участие се допускат водачи, притежаващи свидетелство за правоуправление, категория „В“. Водачите трябва да имат и редовна застраховка „Гражданска отговорност“, допълнителна състезателна застраховка не се изисква. Не се изисква предсъстезателен преглед и състезателни лицензии. Автомобилът трябва да е преминал ГТП.

В състезанието се включва майсторско управление на автомобил, което се провежда по приложена схема към програмата. Стартира се от място с работещ двигател. При слалома пилоните се поставят на разстояние един от друг на 8 м.  При паркиране в гаражи автомобилът се спира така, че при преден гараж предните гуми да са преминали линията или стъпили на нея, а при заден гараж – задните гуми да са преминали линията или стъпили на нея.

Размерът на гаражите е ширина 2.6 м и дълбочина 5 м. Обръщане посоката на движение в квадрат в размер 10/10 м. Състезателките изпълняват два манша, като за класирането се взема по-доброто време. Самото класиране се извършва по класове и отборно. Победителите ще получат купи, парични награди и плакети.

Крайният срок за записване на участниците в офиса на СБА е 13 април 18 часа.

В деня на ралито от 8.00 ч. ще се проведе административната проверка и теглене на жребий за номера.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b0%d0%b2%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d1%81%d1%8a%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7/

%d блогъра харесват това: