окт. 13 2012

Отворено писмо до Общински съвет Ловеч

Прочетено3226пъти

 

На редакционният имейл получихме отворено писмо от г-н Илиян Пеевски общински съветник от листата на Атака Троян и областен координатор на ПП Атака до Общински съвет Ловеч с копие до Община Ловеч и ловешките медии. Предлагам на вашето внимание пълният му текст:

Уважаеми колеги от общински съвет Ловеч,

На 12.10. 2012 г. ми се наложи около 19 ч. и 15 минути да премина с автомобилът си през вашият град. Освен, че беше пълна тъмница заради липсата на улично осветление, започна да ръми, срещу мен автомобилните фарове заслепяваха и не само не се виждаха пешеходците, не се виждаха и пешеходните пътеки. Движението беше много оживено, хората бързаха да се приберат от пазаруване, от работа или просто заради дъжда. Цяло чудо е, че никой не пострада, докато едва пълзях по модерният ви градски булевард с много модерните пешеходни пътеки и тротоари – всичко това, реализирано с парите на европейския данъкоплатец. За да бъдем като тях. За да живеем и да се прибираме в къщи безопасно като тях. Да, ама не. На техните улици свети, а тук е тъмница. По-тъмно е дори от миналото на нашият премиер министър, за което научаваме от европейските медии.

Защо ви пиша това открито писмо? Както знаете, в ОбС Ловеч по волята на народа няма общински съветници от ПП Атака. А вие, от другите всепобеждаващи партии сте изключително заети с много важни дела, вероятно от вашите предизборни програми и обещания, заради които ви избра същият този народ. Толкова заети, че за такива дреболии как някой щял да попадне под колелата на нечий автомобил или че в 12-тата година на третото хилядолетие ловчалии са превърнати в пещерни хора, когато падне мрак – очевидно нямате време. Пък и защо да не се обвини кмета Казанджиев за това?

Само че съгласно законът /ЗМСМА/, не кмета, а вие сте отговорните. Вие сте тези, чрез които според законът гражданите се самоуправляват, вие сте тези, които определят правилата, бюджета и неговото разходване в полза и за удобството на гражданите на Ловеч. А и клетва сте полагали да се водите единствено от интересите на народа. Кметът е само изпълнител на вашите Решения, а интересите на гражданите, повярвайте, нямат нищо общо с това да ходят по тъмни улици и недай Боже да попадат под колелата на автомобилите на също толкова безпомощните шофьори.

Когато отворите и светне, а когато затворите и загасне – това е хладилник и всички го знаем.

Когато влезем в автомобил, наоколо пълна тъмница, фарове заслепяват, разминаваш се с пешеходците на косъм, защото не ги виждаш – трябва ли да знаем тогава, че сме на най-модерната улица в Ловеч?

Ако позволите, ще споделя с вас опит от ОбС Троян. Преди няколко години, кметът на Троян на своя глава реши и издаде заповед в полунощ да се гаси уличното осветление в Троян. Последиците не закъсняха. Докато и дойде ред на поредната сесия на ОбС Троян, вече бяха станали няколко обира. Добре, че в ОбС имаше общински съветници от ПП Атака, та „помолихме” г-н кмета да преустанови тази идиотщина. Бавно и спокойно му обяснихме защо тези лампи са сложени по улиците и защо трябва да светят. Давахме си сметка, че все пак г-н кмета е бивш началник на Народната милиция и член на Бюрото на ГК на БКП, което би му позволило във всеки един цивилизован съд да пледира „невинен”.

Всякакви приказки, отворени писма, прехвърляне на отговорности и пр. са безсмислени. По-важното е какво да се направи, докато не е станала някоя беля, а после да си скубем косите подобно за онова младо момиче, което си отиде пред онази дискотека без време и от пълно безхаберие. Бог да го прости!

Най безболезнено е да направите частична актуализация на бюджета и да освободите достатъчно средства за улично осветление. Защото, ако сега нямате средства, какво ще правите, когато ще започне да се мръква в 17 часа?

Имам една лична молба. Ако не подсигурите средства за улично осветление на Ловеч, моля, да вземете решение да ми се подсигурява полицейски ескорт, когато преминавам през вашият неосветен град по модерните и скъпоструващи улици. Ако може до пресечената скала. От там нататък ще се оправям сам. Съжалявам, ама не съм депутат от Герб, който може да си позволи да не види колоездач посред бял ден и да го отнесе като празен кашон. Безнаказано, почти! Сигурно ще попитате от къде пари за този ескорт. Може да се вземат от онези 100 милиона за подслушване. Докато ме ескортират, всичко ще си кажа и няма да има нужда да се харчат пари поне за цели две общински организации на Атака.  Ще бъда по/д/слушен. Обещавам!

Уважаеми общински съветници от ОбС Ловеч, ако това отворено писмо ви се стори несериозно и подигравателно, не знам какво трябва да се каже за оправданията, че нямало пари за осветление, с което си играете с живота на жителите на град Ловеч?

П.п. Град ли казах? Че градовете в европейските държави не са ли осветени нощем?

 

12.10.2012

23,00ч.

С уважение:…../п/……………….

/инж.И.Пеевски – общински съветник

от листата на Атака Троян и

областен координатор на ПП Атака/

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%bc%d0%be-%d0%b4%d0%be-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5/

Коментари

 1. За жалост е на мен в четвъртък вечер(11 октомври 2012) ми се наложи да мина през центъра на гр. Ловеч около 19 ч. и наистина нямаше нито една лампа да свети. И всеки забързано се прибираше в тъмното.

 2. fee-faw-fum каза:

  В 18 часа всички да сте в леглата. Ще ми скиторите по нощите…
  То че по центъра не свети, не свети. За разлика от г-жа Ганева аз всяка вечер между 19 и 21 часа минавам по няколко пъти през центъра /забързано, но не за да се прибирам/. За последния месец броя колко пешеходни полицейски патрула ще срещна. Два. За месец два пъти срещнах полицаи пешком да се движат по плочките. Като няма пари за осветление и е тъмно поне полицаи на щат бол, къде са по това време да бдят за реда? Или може би е по-безопасно за нас да ги няма наоколо, че току-виж открили огън на месо. Нали Цвъки Физкултурника е добра душа, само ще ги смъмри.

 3. Bobi1225 каза:

  f-f-f, страх ги тресе и тях милите в тия тъмници. То не е като да айлячиш под някое дърво посред бял ден. Има демонстративно, полицейско присъствие през последните дни в града, но не и през ноща.

 4. XXL каза:

  смешник

%d блогъра харесват това: