Основно училище „Христо Никифоров” – 85 години история

Прочетено3091пъти

Тази година Основно училище „Христо Никифоров” отбелязва своя 85-годишен юбилей

Във връзка с честването ученици от третите класове проведоха среща с бившия преподавател г-жа Калинка Иванова,която им разказа историята на училището. Учениците с интерес слушаха за живота на техните родители и баби в класните стаи.Гледаха снимки от минали години, на екскурзии и тържества.Въодушевени от срещата децата изразиха своята радост и гордост от това, че са част от ОУ „Христо Никифоров“.

В чест на юбилея ученици и родители изработиха макети на училището в миналото, сега и в бъдеще като най-добрите творби са подредени в изложба „Нашето училище във времето”. Във фоайетата са изложени и творбите на учениците от конкурсите за рисунка, стихове , есе и колаж „Моята България” и „Моето училище”.

Никифоровото училище отваря врати през далечната 1932 година и от тогава до сега неуморни учители работят за издигане престижа и авторитета на институцията. Тези години съдържат в себе си много натрупан опит, мъдрост, сила, преодолeни трудности и предизвикателства. През последните години със съвместните усилия на училищно настоятелство, ръководство, учители и ученици, училището промени своя облик и се превърна в модернен храм на знанието.

Тържествата по повод годишнината стартираха през месец февруари и ще продължат до края на календарната година като празникът на училището /21 април/ ще бъде отбелязан с тържествено шествие и юбилеен концерт в залата на Драматичен театър Ловеч. Шествието ще започне в 17:00 часа от сградата на училището, ще продължи по улица „Търговска” и ще завърши пред сградата на театъра.

Каним всички бивши учители и възпитаници да се включат и да споделят нашия празник.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b5-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b8%d1%84%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2-2/

1 коментар

  1. И аз съм негова ученичка…. Бившето Марко Иванов.

%d блогъра харесват това: