сеп. 08 2015

Окръжна прокуратура – Ловеч: Образувано е досъдебно производство за присвояване на над 100 000 лв. срещу главния счетоводител на Езиковата Миглена Тодорова

Прочетено8695пъти

ezikova2808121Говорителят на Окръжна прокуратура – Ловеч Кирил Петров е съобщил днес за Българската телеграфна агенция (БТА), че е образувано досъдебно производство за присвояване срещу главния счетоводител на Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф Първи“ Миглена Тодорова.

При извършената проверка е установено, че от началото на 2014 г. до февруари тази година Тодорова неправомерно е превеждала суми от средствата на гимназията на пет фирми за неизвършени услуги. С част от средствата е платено на фирми за по-голям от извършения обем работа.
Сумата, с която е ощетено училището, е над 100 хиляди лева, съобщават още от БТА.
Кирил Петров е съобщил, сигналът е подаден от директора на училището въз основа на резултатите от извършен одит от страна на Община Ловеч – първостепенен разпоредител на бюджетните средства на учебното заведение.
Миглена Тодорова е освободена от работа.

Наказанието за подобно престъпление е до 8 години лишаване от свобода.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%ba%d1%80%d1%8a%d0%b6%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%83%d0%b2%d0%b0/

Коментари

 1. Нищо ново за града ни …

 2. Кмета хванете 😉 тук от годините на Еврев всеки следващ краде и за предходния , трябва все някога да бъде сложен край. Дано това бъде скоро !!!!

 3. е само ссъс счетоводителка не става работата! Има директор, одитори….щом е по европейски проект е задължително. Що някои си мислят, че един счетоводител може да опере пешкира?

 4. heros каза:

  Ето защо господина директор все „не харесвал“ счетоводителките си… А те мине се не мине 2 месеца и вземат че напуснат. А който остане…опира пешкира….

 5. debelaka каза:

  Да бъдат крадени пари без знанието на управителя (директора) в продължителен период от време е невъзможно. Т.е. възможно е, ако последният е адски тъп.

 6. heros каза:

  А може би е бил твърде „строг“ при подбора, докато попадне на точната счетоводителка? Престижна длъжност в престижно училище все пак.

 7. debelaka каза:

  Аре, няма да коментирам училището. В случая това е основно стопански, а не образователен въпрос, макар, че при подобен подбор на персонал нищо добро не чака децата.

  Всяко чудо за три дни, и това ще го замажат и неглижират. Ще го отнесе най-беззащитният и всички останали участници в драмата ще са доволни.

 8. Нов кмет = ново начало! Някой независим

%d блогъра харесват това: