юни 26 2013

ОИЦ – ЛОВЕЧ УЧИ МЛАДЕЖИ НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

Прочетено901пъти

oic260613Поредица от срещи с младежи гимназиален курс на тема „Как да стартираме бизнес с помощта на Европейски програми?“ проведе през месец юни Областният информационен център в Ловеч. В рамките на четири срещи ученици от 10, 11 и 12 клас на ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“ и ПГМЕТ се обучаваха, какво е необходимо да знаят и да направят, за да стартират собствен бизнес, какво представлява бизнес план, маркетинг план, план на дейностите и човешките ресурси и как да търсят финансиране за бизнес начинанията си.

На първата среща Управителят на ОИЦ-Ловеч, Нели Митева представи пред присъстващите дейността и услугите на Центъра. Тя разказа малко повече на учениците за целите и дейностите на ОИЦ-Ловеч, а експертите Росица Кривирадева и Циталия Грозева запознаха участниците със същността на своите отговорности, информирането на посетители и проактивното разпространение на информация за актуални възможности за усвояване на европейски средства, организиране и провеждане на различен вид събития и работа с медии. Темата за Бизнес плана и неговите елементи и информация за промотирането на дейността и продукта представи на младежите атрактивно и с помощта на множество ролеви игри и брейнсторминг доброволката на ОИЦ-Ловеч, испанката Мари Круз, чиито професионален опит е в сферата на бизнеса и предприемачеството.

Специализирана информация за възможностите за финансиране на стартиращ бизнес по Оперативните програми и различни инициативи за европейско финансиране, като  JEREMIE и програмата на ЕС „Еразъм за млади предприемачи“ представи на учениците експерт „Информационно обслужване и услуги“ Циталия Грозева на финалната среща. Изненада за участниците в обучителните срещи беше срещата младия предприемач Анатоли Анастасов, стартирал своята успешна дейност едва преди девет месеца. На чаша кафе в приятелска обстановка младежите се запознаха със стъпките на успеха и проблемите, които е срещнал по пътя на реализиране на своята бизнес инициатива Анатоли.

Всички 14 участника преминаха успешно и четирите модула и получиха своите сертификати в присъствието на своята преподавателка Маргарита Добрева, учител по английски език от ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“, която съдейства информация за инициативата да се разпространи сред учениците.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b8%d1%86-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%83%d1%87%d0%b8-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc%d0%b0/

%d блогъра харесват това: