Ное. 17 2014

ОИЦ – Ловеч в „Час по Европа“

Прочетено869пъти

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ два последователни дни – 12 и 13 ноември 2014 г., 38 осмокласници от Професионалната гимназия по механоелектротехника в град Ловеч посетиха Областния информационен център, където се запознаха с основна информация за Европейския съюз (ЕС).

Управителят на ОИЦ – Ловеч Росица Денчева запозна присъстващите с ролята и дейността на мрежата от информационни центрове в България и Областния информационен центъра в Ловеч, създаден по проект на Община Ловеч, с финансовата подкрепа на ОП „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Росица Кривирадева, екперт „Комуникация, информация и логистика“ представи пред гимназистите интересни факти от историята на Съюза, целта на създаването му, неговото разширяване и начин на функциониране, и информация за начините, по които европейските средства достигат до гражданите чрез финансовите инструменти на ЕС – Европейските структурни и инвестиционни фондове. Крум Цветков, експерт „Информационно обслужване и услуги“, представи действащите в България оперативни програми за периода 2014-2020 г., и запозна учениците с основните права на европейските граждани.

С много настроение и активно участие на младежите преминаха тези две информационни събития в офиса на Областния център. Любознателните момчета и момичета с удоволствие и ентусиазъм отговаряха на въпросите на експертите от Центъра и участваха в опознавателните игри (пъзел на картата на ЕС), за което бяха стимулирани с поощряващи награди. Основното послание на часовете „Урок по Европа“ бе, че днешните ученици са утрешните пълноценни европейски граждани, които отстояват своите права и активно изграждат европейското бъдеще на своя град, община и държава.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b8%d1%86-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b2-%d1%87%d0%b0%d1%81-%d0%bf%d0%be-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0/

%d блогъра харесват това: