ОД на МВР-Ловеч предприема мерки за сигурност във връзка с предстоящите празници

Прочетено1744пъти

Служителите от областната дирекция и районните управления в Ловеч, Троян, Тетевен, Ябланица, Луковит и Угърчин са създали организация за засилени дежурства, активна превенция, обезпечаване на обществения ред и противодействие на престъпността в почивните дни от 5 до 7 май.

Планирано е провеждане на специализирани операции в областния град, малките и отдалечени населени места с цел превенция и противодействие на конвенциалната престъпност. Регулярни проверки ще извършват униформени служители в питейни и увеселителни заведения, дискотеки и клубове.

За осигуряване на безопасността на движение по пътищата в област Ловеч, служителите на сектор „Пътна полиция“ са планирали конкретни действия и превантивни мерки, като  в дните от 5 до 7 май ще бъдат проведени специализирани полицейски операции „Алкохол и неправоспособност“, целящи установяване на груби нарушения на правилата за движение и предотвратяване на пътни произшествия.

Контрол на движението ще се осъществява и по третокласни и общински пътища, и в районите на посещавани заведения. Акцент при проверките ще бъде поставен върху използването на  обезопасителни колани/каски, наличие на задължителна застраховка «Гражданска отговорност», управление на нерегистрирани и неизправни МПС-та, управление на автомобили без заплатена винетна такса и др. Пътните полицаи ще осъществяват контрол и през тъмната част на денонощието.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b4-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b2%d1%80-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%ba%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%b8%d0%b3/

%d блогъра харесват това: