ян. 27 2014

Общо 839 книги събраха МГЕРБ в Ловеч и Луковит за местните библиотеки

Прочетено2109пъти

gerbknigi2701141Общо 839 книги събраха МГЕРБ в Ловеч и Луковит за местните библиотеки. Старт на инициативата “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”, която се проведе в цялата страна, бе даден миналия понеделник. Тя бе по инициатива на евродепутата Моника Панайотова.

215 книги дариха МГЕРБ – Ловеч на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев”. Дарението бе прието от библиотекаря Албена Йончева. Тодор Петров, областен координатор на МГЕРБ,  подчерта, че идеята на младите гербери е да се обогати фондът на книгохранилището. Той поясни още, че кампанията е в рамките на инициативата „Добровочеството – доброто в нас”, чиято цел е утвърждаване на основните ценности на солидарност и достъпно участие на гражданите.

gerbknigi2701143Йончева благодари от името на читателите и подчерта, че ще се направи щателен оглед на дарените книги и тези от тях, с които библиотеката вече разполага, ще бъдат предоставени в читалищни библиотеки в областта, които имат нужда от повече литература.

Предоставените книги са от частни лица, като най-голямото като брой дарение направи и фейсбук приятел на ГЕРБ от София, който предпочете да подпомогне библиотека в провинцията.

В националната кампания се включиха и МГЕРБ – Луковит. Те събраха 624 книги, коя от коя по ценни. Най-голямото дарение направи семейство Стефка и Мартин Манчеви – над 300 тома. Събраните книги бяха предоставени на местната библиотека към НЧ „Съзнание” в Луковит, като част от тях също ще бъдат предоставени в читалищни библиотеки в общината.

gerbknigi2701143За нас тази акция придоби сантименталност, защото към нея от стотици километри се включи г-жа Велка Гарабедян, жена отдала голяма част от живота си на книгите в луковитската библиотека. Този жест към нас е комплимент, за който благодарим от сърце. Благодарим и на сем. Манчеви, които дариха огромно количество книги от личната си библиотека, като по този начин предоставят възможността на повече хора да се докоснат до тях. Благодарим на община Луковит в лицето на кмета Иван Грънчаров /ГЕРБ/, че прегърна идеята, благодарим и всички граждани, които отделиха от най-ценното си богатство – книгата, споделиха двигателите на акцията Цвети Попова и Мирослава Георгиева.

Дарението получи секретарят на читалището Искра Йорданова, която изрази задоволството си от резултата на акцията, придобила гласност и пожънала този голям успех.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%be-839-%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bc%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b8-%d0%bb%d1%83%d0%ba/

Коментари

 1. ЮЯ каза:

  Добре ще е да дадете на лидера си да прочете някоя книжка. Например, „Бай Ганьо“ ще му пасне идеално.

 2. Соня каза:

  Хубава инициатива. Книгите са свят, непознат за много хора в днешна България. Не всичко написано го има в интернет. А и хартията, кориците, имат друг аромат, създават различно усещане. Дано и другите партии, вместо за цигански гласове, отделят средства за книги. По-полезно е

 3. ТОКАЙ ИХТО каза:

  За сведение на даряващите книгите, освен за пи ар, служат и за повишавате на общата култура и ограмотяване. Да бяхте прочели 215 книги вместо да събирате макулатура по комунистически, за да се рекламирате.

 4. pipi каза:

  Браво. 5 пъти МГЕРБ и 2 пъти ГЕРБ. Тудея служи за реклама на определена политическа партия, ама не се сещам коя е тя.

 5. Коментиращите, каза:

  Каквото и да говорите – двете библиотеки имат 839 книги повече и това го направиха хората, които подкрепиха националната кампания на МГЕРБ! А вие тук си злобейте…

  1. debelaka каза:

   Да се даряват книги е похвално и достойно. Да се раждат деца е щастие, плод на най-върховното, красивото и свято изживяване, любовта.
   Но партийната реклама, политическият популизъм за сметка на книгите, които някой друг е написал, и децата е морално падение и мерзост. И, ако възмутени от подобно поведение не сме писали дитирамби за комсомолските напъни на героите от ГЕРБ и на някого му се струва, че злобеем, нека така да е.
   Честито на двете библиотеки за придобивките, дано след опустошителната политика на партийните алитерати все още е останал някой читател в тях.

 6. дебелака (защо не си смениш ника, вече не си дебелака!), каза:

  Силни думи използваш – „морално падение“, „мерзост“. И то при положение, че нито ти, нито партийката ти, сте направили нещо по-съществено от всички останали партии за нашия град. И това ако не е злобеене, какво е.

  1. debelaka каза:

   Защо трябва човек да се присламчи към някоя партия, за да прави добро?

   П.П.: Последният път кантарът показа 125 кг.

  2. debelaka каза:

   И кое име трябва да пише в личните ми документи според коментиращия? Но ако го напишеш, то бъди така добър да напишеш до него и своето.

  3. debelaka каза:

   В гората грозно гарван грачи,
   оглозган млад глиган се влачи,
   а нейде в шумата трънлива
   се криеше ламя страхлива.

   О ламьо, ой ламьо, ламьо, ти
   Къде се скри?

 7. Анонимен каза:

  Тлъстото прасе чака страхливото герберасче да се раскрие големи сте смешници. Депутата се скри на априлци.

%d блогъра харесват това: