Общински сбор на партия Атака Троян сваля политическото си доверие от централното ръководство на ПП Атака

Прочетено2822пъти

ataka606131На свое заседание от 30.05.2013, ОС на Атака Троян прие следната

ДЕКЛАРАЦИЯ

ОС на Атака Троян сваля политическото си доверие от централното ръководство на ПП Атака.

Мотиви:

1. За нас е напълно неприемливо поведението на ПГ на Атака в Народното събрание, с което бе подсигурен мандата и избора на правителството на ДПС и БСП и чрез което ПП Атака стана един своеобразен представител в една нова „тройна коалиция”.

Припомняме, че само преди четири години ПП Атака напусна 40-тото НС и направи „Народен парламент” именно срещу управлението на ДПС и БСП в една друга тройна коалиция. Какво става днес? Кои сме ние?

2. На проведените парламентарни избори’2013 ПП Атака се срина спрямо изборите през 2009-та с 35% на национално ниво /приблизително 140 000 гласа/, срина се с 45% на ниво област Ловеч, а на ниво община Троян сривът е 65%.  Преди началото на кампанията, за първи път от 8 години проучванията сочеха Атака Троян с най-висок рейтинг спрямо всички останали партии. Отчайващият резултат се случи единствено и по вина на централното ръководство, което съсипа нашият труд, пренебрегвайки и изолирайки местните структури. За нас е обидно да бъдем третирани като потенциални „предатели”, а ПП Атака да се превърне в единствената партия, на която членовете и структурите бяха лишени от правото да издигат кандидати за народни представители.

За ОС на Атака Троян е недопустимо три дни преди крайния срок за регистрация на листите в РИК, ние да не знаем собствените си кандидати. Още по-недопустимо и обидно е, че след наложеният ни за водач на листата, вторият в листата на Атака за 11 МИР Ловеч е номиниран и издигнат не от структура на Атака или от централното ръководство, а от майка си в едно ловешко кафене два дни преди крайния срок за регистрация. Това ли са кадрите и  лицето на Атака за област Ловеч – един 23-годишен неизвестен младеж, без образование и без житейски и всякакъв професионален опит? Това ли е стил и метод на работа в една съвременна и демократична партия?  

До къде ще ни доведе този изолационизъм, който освен в извънпартиен аспект се пренесе и във вътрешнопартиен план с изолация на местните структури и капсулиране на едно ръководство с тесен кръг хора около него. Колко от учредителите на ПП Атака преди 8 години на централно и местно ниво са останали днес в Атака? Как и защо те бяха прогонени или принудени да напуснат, след което обругавани и обявявани за „предатели”? Всички те ли са предатели на Каузата на Атака? Съмняваме се да са всички!

Национализмът и патриотизмът имат обединителни, а не разединителни функции!

 

Всичко това доведе до демотивация на членовете на ПП Атака, а огромна част от симпатизантите и избирателите оттеглиха своята подкрепа на проведените парламентарни избори 2013г..

 

Силно обезпокоени от настоящето и още по-загрижени за бъдещето на ПП Атака,

ОС на Атака Троян настоява за:

  1. Оставка на централното ръководство на ПП Атака;
  2. Свикване на извънреден конгрес и избор на ново ръководство;
  3. Промени в устава на ПП Атака;

 ОС на Атака Троян призовава местните структури и симпатизанти на ПП Атака в страната да подкрепят тази декларация.

Да си върнем Атака!

Да живее България!

 

ОС на Атака Троян

30.05.2013.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d0%b1%d0%be%d1%80-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%8f-%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%ba%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d1%81%d0%b2/

3 коментара

1 споменаване

    • Краси Кочев on 06.06.2013 at 21:02

    Даде си гласа за да не може ГЕРБ да си заличи следите ! Даден беше мандата само с 1 глас на лидера !!!ПОЕЛ Е ОТГОВОРНОСТ КЪМ НАРОДА ДА ИМА НАКАЗАНИ …Чакаме отговори!

  1. Следвай парите и ще стигнеш до мотива за написването на статията

  2. Първо аз съм гласувал за др.партия ,но според мен нее времето сега да пада това правителство и това е по малкото зло от ГЕРБ или по -лошо партията на Касим дал защото следващото правителство ще бъде конфигурация между ГЕРБ и Касим дал или пълна ислимизация

  3. Замислял ли си се някога за попрището на политически ясновидец-анализатор? Големи пари ще направиш.

%d блогъра харесват това: