сеп. 28 2012

Общинският съвет не даде съгласие за учредяване на безвъзмездно право на ползване на хандбалната зала

Прочетено941пъти

Общинският съвет на заседанието си на 25 септември не даде съгласие за учредяване на безвъзмездно право на ползване на хандбалната зала. Предложение за това е постъпило при кмета Минчо Казанджиев от сдружение „Хадбален клуб „Осъм” – Ловеч. В него се посочва, че залата се иска за срок от 10 години, като ще бъде направена инвестиция за привеждането й в състояние, годно за функциониране.

Предложението на кмета до общинския съвет включваше точно това, както и промяна в Програмата за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост. Имотът включва освен хандбалната зала, още спортна зала, обслужваща сграда и закрита писта.

По време на дебатите съветници поискаха пред тях да застане представител на сдружението и да обясни какви са бъдещите му намерения. Оказа се, че въпреки поканата от страна на администрацията на общинския съвет, такъв представител в залата нямаше. Искам да знам откъде ще дойде финансирането, защото вероятно става дума за не по-малко от 2-3 милиона лв, като гледам заложените ремонтни дейности, заяви общинският съветник д-р Георги Митев. Той изрази притесненията си, че няма инвеститор, който да не търси после възвръщаемост и печалба.

Така отдадохме други два обекта в Ловеч, присъедини се и Светослав Иванов – Картинната галерия и халите. Сега виждаме в какъв вид са и резултатът е такъв не защото е липсвала добра воля, а защото не е било аргументирано желанието на бъдещия инвеститор. Иначе съветниците обявиха, че със сърцето си подкрепят идеята. Но искат ясни отговори.

В момента в залата се прави частичен ремонт според предписанията на РЗИ, за да започне да функционира, обясни зам.-кметът Пламен Петков. Иначе общината има проектна готовност за ремонт, но трябват средства за реализирането на проекта. И затова е дошло предложението на общинската администрация за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху хандбалната зала.

При гласуването се оказа обаче, че няма нужното според Закона за общинската собственост квалифицирано мнозинство и предложението не бе прието.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82-%d0%bd%d0%b5-%d0%b4%d0%b0%d0%b4%d0%b5-%d1%81%d1%8a%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d1%83/

Коментари

  1. Сменете снимката .Това е ХК .Ловеч 98 а не ХК Осъм Ловеч

%d блогъра харесват това: