ян. 31 2013

Общинският съвет даде съгласие община Ловеч да кандидатства с 6 допълнителни обекта по проекта за ж. к. „Червен бряг“

Прочетено1076пъти

chervenbriag3101131Общинският съвет даде съгласие на първото си за годината заседание община Ловеч да кандидатства с 6 допълнителни обекта на интервенция към проектното предложение по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Зелена и достъпна градска среда“ на оперативна програма „Регионално развитие“, съобщават от пресцентъра на местния парламент. Всеки обект по условията за кандидатстване не може да надхвърля сумата от 500 хил. лв с включени всички разходи и ДДС. Тези 3 млн. лв, за които общината ще кандидатства, ще бъдат от освободените средства при проведени процедури за избор на изпълнители в оперативната програма, те ще бъдат разпределени между 36-те общини, конкретни бенефициенти по схемата за безвъзмездна финансова помощ. Собственият принос от 5 % от община Ловеч за съфинансиране е в размер на 150 хил. лв.

     По основния проект, който включва два обекта, предстои сключване на договор за 5 млн. лв между община Ловеч и управляващия орган на оперативната програма. Основните обекти по проекта са строително-ремонтни работи в ж. к. „Червен бряг“ и пътната връзка между ул. „Васил Левски“ и парка „Стратеш“. Допълнителните обекти касаят рехабилитация на още улици и тротоарни настилки в квартала, озеленителни и благоустройствени мероприятия и корекция на Гознишката бара.

     В решението си от 29 януари общинският съвет декларира, че предназначението на обектите на интервенция няма да бъдат променяни за период, не по-малък от 5 години след приключване на дейностите по проекта, и че елементите на подземната техническа инфраструктура са напълно изградени и реконструирани към момента на кандидатстване.

      Общинският съвет даде съгласие община Ловеч да кандидатства с по схемата за безвъзмездна финансова помощ на заседанието си през декември. Тогава бяха одобрени основните обекти. На заседанието председателят на общинския съвет Корнелия Маринова постави въпроса дали е предвидено изграждането на допълнителни обекти в този жилищен комплекс, при положение че схемата допуска още до 5 млн. лв финансиране. Тогава зам.-кметът Младен Младенов поясни, че предложението включва само основни обекти, но предстои на следващ етап добавяне на нови допълнителни обекти.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82-%d0%b4%d0%b0%d0%b4%d0%b5-%d1%81%d1%8a%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%b5-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd-3/

%d блогъра харесват това: